Asta e urât de tot: o bunicuță din Sectorul 1, păcălită că va deveni model în Paris și Dubai. A rămas în București, și fără 170.000 de lei

04 feb. 2022
16019 Afișari
Asta e urât de tot: o bunicuță din Sectorul 1, păcălită că va deveni model în Paris și Dubai. A rămas în București, și fără 170.000 de lei
Asta e urât de tot: o bunicuță din Sectorul 1, păcălită că va deveni model în Paris și Dubai. A rămas în București, și fără 170.000 de lei. Sursă foto: Pexels

O bătrână în vârstă de 80 de ani din Sectorul 1 a fost păcălită de escroci că va ajunge să defileze pe podiumurile din Dubai și Paris. Scamatoria a durat doi ani și jumătate, iar infractorii au profitat de naivitatea femeii din plin: i-au cerut, treptat, mai multe sume de bani. În total, femeia a rămas fără suma de 170.000 de lei.

Escrocii au profitat de naivitatea unei bătrâne în vârstă de 80 de ani din Sectorul 1 al Capitalei. Surprinzător este faptul că e vorba de o „țeapă” care a durat mai bine de 2 ani, potrivit Antena 3.

Și fără bani, și fără să vadă Parisul. Cum au ademenit-o escrocii pe bătrănă

„Țeapa” a început în vara anului 2019, pe când femeia se plimba în zona Piața Romană din Capitală. Scamatorii au zărit-o și au întrebat-o dacă nu vrea să vină la un studio foto din apropiere. Aceștia pretindeau că fac reclame pentru produse cosmetice, iar femeia în vârstă de 80 de ani e ideală pentru campanie, fiind „fotogenică”.

Femeia a acceptat invitația și a mers la studio. După o primă sesiune gratuită, femeii i s-a spus că va primi mesaje pentru următoarea campanie. Prin urmare, bătrâna a ținut legătura cu o angajată de la așa-zisa agenție și, într-un moment în care gura a luat-o pe dinainte, i-a spus că are strânși 40.000 de euro. Din acel moment, femeia a devenit o „prioritate”, însă în schimbul mai multor sume de bani.

Escroaca a fost prinsă în flagrant de polițiști

De la 16.000 de lei la 27.000 de lei, apoi 50.000, escrocii nu ezitau să ceară bani de la o lună la alta. În luna decembrie a anului trecut aceștia i-au cerut 16.000 de lei, la fel și în ianuarie, motivând că banii sunt pentru hainele pe care bătrâna le-a primit și pentru contractele de modeling pentru Paris și Dubai. Însă în schimbul sumelor date femeia nu a primit rochii de la cei mai mari designeri, ci rochii făcute în casă, potrivit acesteia.

În cele din urmă, femeia a mers la poliție și a reclamat întregul incident, astfel că Serviciul de investigare a fraudelor economice a pornit o investigație și a pregătit un flagrant.

„Au strâns mai multe informații și a fost realizat un flagrant în care persoana a fost identificată exact în momentul în care primea suma de 14.900 de lei în contul serviciilor de care ar fi urmat să beneficieze persoana vătămată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

Prin urmare, autoritățile au pus sechestru pe apartamentul suspectei pentru a putea recupera prejudiciul ce rezultă în urma investigației. De asemenea, suspecta este cercetată în acest moment și a fost plasată sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Cookies