Asta da vrăjitorie. Ramona Săseanu, noua șefă a TVR via PNL. Jurnalista care lua interviuri la vrăjitoare conduce Societatea Română de Televiziune

12 mai 2021
213 Afișari
Asta da vrăjitorie. Ramona Săseanu, noua șefă a TVR via PNL. Jurnalista care lua interviuri la vrăjitoare conduce Societatea Română de Televiziune

Parlamentul a decis, marţi, numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune. Jurnalista a intrat în atenția publicului după ce s-a descoperit că acum câțiva ani a luat un amplu interviu unei vrăjitoare, iar întreaga producție părea mai mult o reclamă plătită. Mai mult, aceasta a picat în 2012 și 2013 două concursuri interne în TVR.

Ramona Săseanu, propusă de PNL pentru conducerea interimară a Televiziunii Române, timp de șase luni, a obţinut 240 voturi pentru şi 135 împotrivă. Mai mult, ceilalţi candidaţi au fost respinşi, ca prin magie. Astfel, Adrian Ţântă, propus de AUR, a întrunit 131 voturi pentru şi 244 împotrivă, în timp ce Monica Ghiurco a obţinut patru voturi pentru şi 371 împotrivă.

Votul a fost secret cu buletine

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. Ca urmare, Consiliul de Administraţie al societăţii a fost demis de drept. Mandatul directorului general interimar al SRTv este de şase luni.

Ramona Săseanu-Moroșanu, validată luni de conducerea PNL pentru a fi numită director interimar al TVR, a picat în 2012 și 2013 două concursuri interne, potrivit unor documente obținute de G4Media.ro.

În 2012 a picat concursul pentru funcția de director al studioului teritorial Craiova cu nota 7, 5. Un an mai târziu Ramona Săseanu Moroșanu și-a încercat norocul la funcția de coordonator cu atribuții de producător executiv de știri, sport și programe la studioul din Craiova, deși admite singură în timpul examinării că până atunci a realizat emisiuni pe teme medicale. A picat și acest concurs.

Interviu cu vrăjitoarea Elena pe teme medicale

Ramona Săseanu Moroșanu apare în 2015 într-un interviu luat pentru TVR 3 unei ghicitoare care dezlega cununii și descânta de deochi în vârtelniță.

Interviul, lung de 12 minute, o are ca protagonistă pe ”Vrăjitoarea Elena”, o ghicitoare care doar câteva luni mai târziu era vizată de un dosar penal pentru șantaj și înșelăciune, potrivit presei locale. Ea este judecată acum de instanțele din Ploiești.

Ramona Săseanu este susținută de deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea.

Plenul reunit al Parlamentului i-a demis, marți, pe Doina Gradea de la conducerea TVR și pe Georgică Severin de la conducerea Radiolui public și urmează numirea unor interimari.

Cookies