Asta da veste! A fost lansată licitaţia pentru lărgirea la patru benzi a centurii Bucureşti

08 ian. 2021
110 Afișari
Asta da veste! A fost lansată licitaţia pentru lărgirea la patru benzi a centurii Bucureşti

O veste bună atât pentru bucureșteni, cât și pentru cei care vor să ocolească orașul și să nu mai intre în el. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat vineri lansarea licitaţiei pentru lărgirea la 4 benzi a centurii Bucureşti, sectorul de sud-vest, valoarea estimată a proiectului fiind de aproximativ 700 de milioane de lei.

„O veste bună: astăzi s-a lansat licitaţia pentru lărgirea la 4 benzi a centurii Bucureşti, sectorul de sud-vest, între autostrada A1 şi DN5, proiectare+execuţie. Este încă unul dintre proiectele din pachetul mare de 1,7 miliarde de euro („Orbitalele Bucureştiului”) la a cărui finanţare am lucrat în experienţa anterioară guvernamentală, în 2016. Proiectul lansat astăzi are o valoare estimată de aproximativ 700 de milioane de lei şi cuprinde denivelarea intersecţiilor de la DN6 (Bragadiru), DN5 (Giurgiu), DC18 (Măgurele)”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, setul complet de proiecte include construirea unui nou inel de autostradă (A0) şi modernizarea centurii actuale (DNCB). „În prezent, aproape toate proiectele sunt fie în lucru, fie vor începe curând lucrările, fie în procedură de licitaţie. Vom reveni cu detalii şi alte veşti bune” , a transmis Cătălin Drulă pe pagina de socializare.

Cookies