Asta ar fi chiar neplăcut! Elon Musk avertizează că civilizația umană se va sfârși. “Nu-s destui oameni pe Pământ”

14 dec. 2021
414 Afișari
Asta ar fi chiar neplăcut! Elon Musk avertizează că civilizația umană se va sfârși. “Nu-s destui oameni pe Pământ”

După ce a zis Elon Musk la Wall Street Journal că se termină cu omenirea, civilizație umană dispare, parcă pare o idee ca, de sărbători, când oricum petrecerile sunt cumva mai complicate, să faci un playlist de filme cu sfârșitul lumii / omenirii / civilizației, ca să te pregătești cum trebuie pentru apocalipsa prevestită de domnul Tesla.

Domnul Elon Musk ne-a dat vestea proastă – asta cu civilizația umană care se va sfârși, adio, oameni! – într-un interviu online pe care l-a acordat cotidianului The Wall Street Journal.

A zis acolo, în conversație, că oamenii trebuie să aibă / să facă mai mulți copii pentru că “nu-s destui oameni” pe Pământ, situație care periclitează grav specia noastră și, mai cu seamă, viitorul ei. 

Sigur, poate să pară ușor consternant pentru cei care citesc frecvent tot felul de avertismente despre suprapopularea planetei, despre creșterea necontrolată a populației – adică, un fel de apocalipsa pe inversul apocalipsei lui Elon Musk.

 „Nu sunt suficienți oameni, nu pot să subliniez suficient acest lucru. Și totuși, atât de mulți oameni cred că sunt prea mulți pe lume și cred că populația crește necontrolat. Este complet opusul”, a declarat Musk.

VIDEO | Elon Musk la WSJ: Nu sunt suficienți oameni!

Un studiu publicat vara trecută de cercetătorii de la Universitatea Washington spunea că populația globală ar putea atinge un vârf de aproximativ 9,7 miliarde în 2064, înainte de a scădea la 8,8 miliarde până la sfârșitul secolului.

Un alt studiu, ceva mai vechi, e drept (mai exact, din 2017) și, de data aceasta, al unor cercetători de la  Universitatea Lund din Suedia, constata că că un copil născut în lumea dezvoltată lasă o amprentă de carbon de 58,6 tone metrice pentru fiecare an din viața sa. Și recomanda ca omenirea să facă mai puțini copii pentru că, practic, efectiv și cinic, chiar așa ziceau: copiii poluează planeta. (noi aici am crede mai degrabă în continuare că din râsul bebelușilor se nasc zâne, dacă pier râsetele de bebeluși, pier și zânele și-atunci chiar c-am îmbulinat-o ca specie! Mulțumim iar, J.M. Barrie!)

Revenind la Musk, e simplu: zice că, dacă omenirea nu se pune pe făcut copii, e neplăcut rău, pierim. Că, oricum, roboții și IA vin tare din urmă și-s din cei foarte deștepți, umanoizi care pot munci în locul nostru și, în curând, cine știe ce vor mai fi în stare să facă. Tot în locul nostru. (Uitați-vă la Ex Machina, de pildă, să vedeți ce nasoală poate să devină situația cu omul pe care mașinăria îl joacă pe degete 😉 

Elon Musk, „person of the year” pentru TIME

PS Între timp, Time Magazine l-a desemnat pe Elon Musk „personalitatea anului” 2021.

TIME: Elon Musk, personalitatea anului 2021
TIME: Elon Musk, personalitatea anului 2021 | Sursa foto: TIME
Cookies