FIT CITY

ASSMB demarează un program educaţional pentru VACCINARE, în rândul copiilor şi părinţilor

„Consider că unul din principalele motive pentru scăderea acoperirii vaccinale şi a încrederii în vaccinuri este lipsa educaţiei susţinute a populaţiei. Până de curând, această sarcină dificilă a fost susţinută practic numai de medicii de familie limitaţi de un program foarte încărcat lipsit de înlesniri dedicate informării pentru vaccinare. Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti şi Administraţia Spitalelor doreşte să demareze un program amplu de educare a tuturor copiilor din Bucureşti, precum şi a părinţilor, inclusiv a viitorilor părinţi”, a explicat directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, în cadrul unei conferinţe susţinute de Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică şi Medicina de Familie.

Ablachim a precizat că, împreună cu Fedraţia Asociaţilor de Părinţi, vor fi stabilite, în incinta şcolilor, diverse conferinţe despre importanţa imunizării.

„ASSMB a obţinut acordul Federaţiei Asociaţiilor de părinţi şi am ajuns la ideea de a realiza conferinţe interactive cu participarea părinţilor, în care aceştia pot să pună toate întrebările pe care le consideră necesare, să primească răspunsuri documentate, informate ştiinţifice, corecte, astfel încât, în mod logic, pentru părinţii care mai au îndoieli, vaccinarea va deveni cea mai sigură şi eficientă cale de asigurare a sănătăţii copiilor noştri”, a adăugat directul medical ASSMB.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti, sunt 480 de unităţi şcolare, în care există, 280 de medici şcolari, angajaţi ai Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale.

„Ne bazăm pe dumnealor ( medicii şcolari -n.r.) pentru realizarea acestui program mai ales că până în mai 2015 aceştia s-au ocupat activ de vaccinarea copiilor. Ei se vor ocupa de cursuri de educaţie pentru sănătate în grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti în cadrul fiecărui an şcolar. În cursul acestui an şcolar IŞMB ne-a oferit, printr-un protocol pe care l-am semnat, patru ore de educaţie pentru sănătate în curricula fiecărui an şcolar În câţiva ani cred că rezultatele acestei activităţi coerente de educaţie nu vor întârzia să apară”, a mai spus Ablachim.

Conform datelor ASSMB, în anul precedent, s-au născut aproximativ 11.500 de copii în maternităţile care aparţin Primăriei Bucureşti.

În perioada 23-29 aprilie, este marcată Ziua Europeană a Imunizării, inclusiv, în România, unde 49 de oameni au murit din cauza complicaţiilor produse de rujeolă şi 124 de decese s-au produs din cauza gripei, de anul trecut, până azi, potrivit datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button