Aspecte de care să ții cont când îți stabilești bugetul de amenajare a garsonierei

12 feb. 2021
34 afișări
Aspecte de care să ții cont când îți stabilești bugetul de amenajare a garsonierei

Dacă te gândești să faci pasul spre achiziționarea propriei locuințe, dar nu vrei să investești o sumă prea mare, trebuie să știi că pe piață există multe garsoniere noi de vânzare în București care își așteaptă proprietarul. Acestea ar putea fi opțiunea ideală pentru tine, dacă îți dorești o locuință construită cu atenție, la standarde moderne și în locații apropiate de toate facilitățile vieții urbane din capitală.

Însă, atunci când iei în calcul decizia de cumpărare a unui imobil, este bine să te gândești deja și la un buget de amenajare de care vei avea nevoie pentru a te simți într-adevăr, „ca acasă”. Pentru a stabili acest buget, gândește-te deja la cum ai vrea să arate spațiul în care vei locui și fă o listă cu elementele necesare, ținând cont de următoarele aspecte:

Gândește-te la nevoile tale

Avantajul amenajării unei garsoniere situate într-un bloc nou în București este că poți personaliza și amenaja spațiul în funcție de propriile dorințe. În primul rând, este indicat să îți răspunzi la întrebarea: ce nevoi, dar și ce așteptări voi avea de la spațiul în care voi locui de-acum încolo?

Dacă, spre exemplu, cea mai mare parte a timpului o petreci acasă, având în vedere trendul muncii de la distanță, creat de pandemie, este important să îți amenajezi un mic spațiu unde să poți lucra în liniște zilnic. Modul în care arată spațiul în care lucrăm are o influență foarte mare asupra productivității și motivației noastre. Existența unui birou atent organizat, unde lumina naturală să pătrundă cu ușurință va fi foarte importantă pentru tine.

Pentru o senzație de ordine și disciplină, alege un birou alb, alături de o lampă mare, într-o culoare aprinsă, precum și un scaun pe care să poți sta confortabil multe ore, dacă este cazul.

La fel de importantă este, în acest caz, și zona dedicată gătitului: cu cât petreci mai mult timp acasă, cu atât vei dori să gătești mai mult. Astfel, este recomandat să separi cu o ușă transparentă sau, de ce nu, cu o ușă glisantă, zona bucătăriei, pentru ca mirosul de mâncare să nu pătrundă în restul locuinței. De asemenea, ia în calcul o eventuală investiție în electrocasnice de bună calitate, care să te ajute atunci când gătești (precum un aragaz, cuptor sau hotă de calitate).

Dacă, dimpotrivă, petreci multe ore departe de casă zilnic și ajungi acasă doar seara, este recomandat să acorzi o atenție deosebită zonei de relaxare: alege o canapea confortabilă și o masă de cafea care să i se potrivească, unde să îți facă plăcere să stai pentru a vedea filmele preferate sau să citești la finalul unei zile încărcate.

Adaugă zonei de dormit un plus de confort

Zona în care vei dormi merită, de asemenea, o amenajare atentă: având în vedere că un somn de calitate este necesar pentru starea de sănătate, ia în calcul separarea propriu-zisă a spațiului în care dormi, prin intermediul unor elemente decorative, pentru un plus de confort și intimitate, care să te facă să uiți de agitația de peste zi.

Nu uita de spațiile de depozitare, care sunt foarte utile și necesare, precum și de obiectele decorative: acestea fac diferența când vine vorba de atmosfera pe care o emană o locuință. Include și plantele naturale în bugetul tău de amenajare, pentru un plus estetic.

Dacă ești în căutarea unei garsoniere în blocuri noi din București, complexul rezidențial Vivenda Residencias îți pune la dispoziție garsoniere bine construite, spațioase și compartimentate eficient, amplasate la doar câteva minute de mers cu mașina de centrul Capitalei.

Cookies