ESENTIAL

ASPA: Vor fi eutanasiaţi doar câinii bolnavi

Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil modificarea “legii Marinescu”, lăsând astfel în mâinile autorităţilor locale decizia privind eutanasierea animalelor fără stăpân. Reprezentanţii Primăriei Bucureşti spun însă că avizul deputaţilor nu le dă dreptul eutanasierii în masă a cîinilor de pe străzile Capitalei. „Legea Marinescu a apărut ca o necesitate a armonizării legislaţiei româneşti cu cea europeană. Conform legislaţiei UE nu ai voie să eutanasiezi animalele sănătoase. Comisia bate câmpii. Noi nu putem încălca legislaţia europeană”, a declarat pentru B365.ro, directorul ASPA, Robert Lorentz.

Vor fi însă câini eutanasiaţi şi în Capitală. „Vom aduna câinii de pe străzi şi în funcţie de diagnosticul medicului vom lua o decizie. Animalele foarte bolnave, care nu vor putea fi recuperate vor fi eutanasiate. Cele sănătoase, vor fi sterilizate şi ţinute în adăposturi”, a mai spus directorul ASPA.

75% din fondurile pentru problema maidanezilor din Capitală au fost reduse de consilierii PDL

Sumele alocate rezolvării problemei câinilor vagabonzi au fost reduse cu 75%, în urma amendamentului introdus de Consilierii PDL la bugetul Capitalei. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor beneficia în proiectul propus de Primăria Generală de un buget 17,2 milioane de lei. În urma amendamentului propus de PDL şi votat de majoritatea consilierilor generali, ASPA a mai rămas cu un buget de doar 4,2 milioane lei.

Consilierii generali au tăiat şi suma de 1,6 milioane de lei destinată amenajării adăpostului de la Mihăileşti unde urma să se ridice o nouă construcţie. În acelaşi timp, tăierile de la buget pun sub semnul întrebării şi soarta adăpostului de la Fundulea care ar fi trebuit terminat în vara acestui an. Acesta urma să adăpostească între 10.000 şi 15.000 de câini fără stăpân.

„Nu ştim încă ce se va întâmpla cu adăpostul de la Fundulea. După ce o să vedem bugetul care a fost aprobat vom lua o decizie”, a spus Robert Lorentz.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button