ASPA va face plângere împotriva procurorilor care se ocupă de cazul lui Ionuț Anghel

de:
23 sept. 2013
0 Afișari
ASPA va face plângere împotriva procurorilor care se ocupă de cazul lui Ionuț Anghel

Procurorii de caz i-au amenintat pe angajati ca, daca nu se supun si nu predau un animal mort care s-ar afla la adapostul de la Mihailesti, acestia vor fi retinuti, a spus Răzvan Băncescu, conform Romania TV.

În plus, șeful ASPA a mai declarat că este imposibil ca un câine de luptă să se fi aflat, mort de trei săptămâni, în zona unde a fost găsit copilul omorât de câini, deoarece imediat după tragedie, ASPA a cercetat zona și nu a găsit nimic. Răzvan Băncescu crede că acel cadavru este o înscenare. 

Șeful ASPA a mai informat că, începând de miercuri, se reiau adoptiile la adapostul de la Mihailesti. „Ne-au fost inapoiate astazi documentele de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel ca putem relua activitatea adapostului. Adoptiile la Mihailesti vor reincepe de miercuri, in programul prelungit, de la 9,00 la 15,00”, a declarat Razvan Bancescu, coordonator proiect ASPA.

Asta după ce, în urma controlului efectuat  de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare (ANSVSA), adoptiile si sterilizarile din baza ASPA Mihailesti au fost suspendate pentru o perioada nedeterminata.

Reprezentantii Asociaţiei Cuţu, Cuţu au povestit, pentru B365.ro, că la adăpostul de la Mihăilești au găsit nereguli grave: câini cu răni acoperite de muște, câini morți, netrataţi şi înghesuiţi în condiţii 

De astazi, medicii veterinari ai adapostului vor relua procedurile de sterilizare a cainilor.

Reprezentantii ASPA precizeaza ca in saptamana 16-20 septembrie 2013 au fost adoptati 105 de caini. Acestia se adauga celor 153 adoptati in saptamana 9-15 septembrie.

Cookies