ARHIVA B365

ASPA a dat gratis unei firme un teren de 5.000 mp, dar ține câinii pe străzi

În lista de bunuri imobile ale ASPA intra, pe langa cele 2 adaposturi cu caini, o uriasa incinta din sectorul 4 al Capitalei. Este cel mai mare teren detinut de ASPA, aici fiind conform unei Hotarari de Consiliu, chiar sediul oficial al autoritatii. Pe Soseaua Oltenitei la numarul 169 sunt aproape 5.000 de metri patrati de teren si aproape 300 de metri patrati de constructii.

In loc de sediul ASPA aici functioneaza oficial o firma de transport international de marfuri. Conform datelor de la Registrul Comertului, firma are punct de lucru si garaj. Întrebat de reporterii PRO TV despre presupsul sediul ASPA care ar trebui să fie în locația respectivă, paznicul răspunde  „Aici o sa se faca. Aici e o firma de transport, adapost o sa se faca”. Reprezentantul firmei de transport susține însă că terenul este proprietate privată și interzice vehement accesul presei. 

Angajații ASPA, salariați modești cu mașini de lux

Claudiu Ancuta este coordonatorul echipelor de hingheri, in actiunile pe teren. Are un salariu modest, dar dimineata vine la serviciu cu o masina de lux. Acelasi sef de la ASPA apare la sediul companiei de transport international de marfuri, de pe Oltenitei. Sta la masa si discuta cu reprezentantii firmei, unde teoretic este sediul ASPA.

Conform Hotararii de Consiliu, terenul a apartinut initial Administratiei Fondului Imobiliar, o alta institutie subordonata Primariei Generale, care l-a cedat catre ASPA. Nici in documentul de la Consiliu, nici in bugetul ASPA nu figureaza insa vreun venit din chirie pentru firma de transport. In schimb angajatii ASPA stau in chirie – 20.000 de lei pe an, intr-un apartament la vila, in sectorul 3.

In zona Soselei Oltenita, in sectorul 4, terenurile sunt scoase la inchiriere cu 4 euro metrul patrat. La un teren de 4600 de metri patrati, ar rezulta o chirie de aproape 20.000 de euro pe luna.

Director ASPA – „protector de zonă” al maidanezilor

Scandalul maidanezilor a scos insa la iveala anumite legaturi intre angajati ai ASPA si reprezentanti ai ONG-urilor cu care Autoritatea de Protectie a Animalelor e in litigii. Elena Pop este directorul economic si se ocupa de ani de zile de evidenta banilor la ASPA. Tot ea aparae și pe tabelele cu „protectorii de zona”, adica locuitori din tot orasul, dispusi sa se mobilizeze in caz de proteste sau strangeri de semnaturi, dar si oameni de bine care intervin sa ia rapid cainii de pe strazi cand sunt in derulare actiunile hingherilor.

Directorul economic al ASPA Elena Popa apare in liste cu mentiunea „angajat al autoritatii municipale” si protector pentru zona Pietelor Veterani-Gorjului, din sectorul 6.

Sursa: Emisiunea România te iubesc, Pro TV


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button