ȘTIRI

ASPA externalizează serviciile de îngrijire a câinilor. CARE ESTE COSTUL LUNAR

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) externalizează serviciile de curățenie și de administrare hrană și apă câinilor fără stăpân din cele trei adăposturi ale instituției. 

Potrivit caietului de sarcini, serviciile vor fi asigurate de un numar de 30 persoane in regim de 7 zile pe saptamana, 8 ore/zi, program 08:00 -16:00, la următoarele puncte de lucru:

– punct de lucru Penitenciarul Bucuresti Rahova GAZ- Bragadiru, situat in localitatea Bragadiru, jud. Ilfov;
– punct de lucru Mihailesti, situat in oras Mihailesti, str. Complexului nr. 2, Jud Giurgiu;
– punct de lucru Pallady, situat in Bucuresti, bdul Th. Pallady, nr. 262, sector 3, Bucuresti.

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 8 luni și are o valoare estimată de până la 642.000 euro cu TVA (aproximativ 145.700 euro). 

30.000 de câini au fost eutanasiați în București

ASPA a derulat în perioada octombrie 2013 – ianuarie 2015 Planul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul București, în urma căruia au fost capturați aproximativ 80% din câinii fără stăpân aflați pe străzi. 

În total au fost capturaţi 51.200 de câini, din care 23.000 au fost adoptaţi, declara Coordonatorul de programe al ASPA, Răzvan Băncescu, la începutul acestul acestui an. Aproximativ 2.000 de câini se mai află în adăposturile ASPA, iar circa 30.000 de câini au fost eutanasiați. 

Numărul de persoane muşcate de câini pe stradă în Bucureşti a scăzut, în luna decembrie, cu 90% faţă de luna în care a început programul coordonat de ASPA. 

 

 

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button