ASPA demarează „Caravana responsabilității”. Campanie de informare despre beneficiile microcipării și sterilizării animalelor

31 aug. 2021
152 Afișari
ASPA demarează „Caravana responsabilității”. Campanie de informare despre beneficiile microcipării și sterilizării animalelor
ASPA demarează „Caravana responsabilității”. Campanie de informare despre beneficiile microcipării și sterilizării animalelor

ASPA demarează campania „Caravana responsabilității”. Deținătorii animalelor urmează să fie informați despre beneficiile microcipării și sterilizării acestora, dar și care sunt responsabilitățile legale.

ASPA demarează „Caravana responsabilității”. Campanie de informare despre beneficiile microcipării și sterilizării animalelor, se arată într-un comunicat de presă.

ASPA demarează „Caravana responsabilității”

Campania de informare cu privire la beneficiile microcipării și sterilizării animalelor de companie, dar și despre responsabilitățile legale ale stăpânilor acestora este demarată de Consiliul Județean Ilfov prin Biroul Protecția Animalelor și Primăria Capitalei prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și Poliția Locală.

Campania se va desfășura în perioada 1 – 30 septembrie 2021, vreme de 3 zile pe săptămână, în intervalul orar 17:00 – 21:00.

Recomandăm și: Câinii din centrele ASPA sunt îngrijiți de patru voluntari turci. Încă mai aveți timp să vă găsiți un prieten blănos în Parcul Izvor

Programul de informare începe cu localitatea Dobroești, aflată în județul Ilfov și cartierul Pantelimon din București.

Se vor forma echipe mixte din reprezentanți ai Biroului pentru Protecția Animalelor CJ Ilfov, ASPA București, polițiști locali din cadrul DGPLCMB, polițiști din cadrul Biroului Protecția Animalelor IPJ Ilfov, polițiști ai Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei și voluntari Proedus. Aceștia vor merge la porțile oamenilor, în zonele stabilite, pentru a discuta cu proprietarii animăluțelor de companie și pentru a le oferi pliante cu informații.

Campanie de informare despre beneficiile microcipării și sterilizării animalelor

În ultima vreme, fenomenul abandonului de animale înregistrează creșteri considerabile, iar o campanie de acest gen este absolut necesară. Tot mai mulți câini abandonați ajung pe străzi și migrează din Ilfov în București și invers. Din păcate, animalele ajung să se înmulțească necontrolat.

Recomandăm și: Vreți să adoptați un cățel? Hai în Parcul Izvor la târgul de adopții și plecați acasă cu un nou prieten patruped

Potrivit legii, stăpânii care nu-și sterilizează câinii de rasă comună, sunt pedepsiți cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. 3.000 de lei trebuie să plătească persoanele care aleg să-și abandoneze animalul.

„Scopul campaniei este de a preveni abandonul de animale și de a respecta legislația în vigoare.”, potrivit comunicatului transmis.

Aveți grijă de animalul dumneavoastră de companie.

Cookies