ASPA: Câinele care a muşcat un copil în Parcul IOR, marţi, fusese adoptat de Asociaţia Cuţu-Cuţu

de:
02 apr. 2014
2 Afișari
ASPA: Câinele care a muşcat un copil în Parcul IOR, marţi, fusese adoptat de Asociaţia Cuţu-Cuţu

„ASPA a avut în parcul IOR, în intervalul 1-2 aprilie, cinci acţiuni în urmă cărora au fost prinşi 15 câini, inclusiv câinele care a muşcat copilul, conform martorilor. În urmă verificărilor efectuate de către ASPA, s-a constatat că respectivul câine a fost adoptat de asociaţia Cuţu-Cuţu, conform formularelor ataşate„, a transmis ASPA într-un comunicat de presă citat de Rtv.net.

„În prezent, asociaţia Cuţu-Cuţu este inclusă pe lista asociaţiilor care nu mai au voie să adopte câini din adăposturile ASPA. Menţionăm că acţiunile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor au fost îngreunate de faptul că lângă parcul IOR se află un şantier, (pe o proprietate privată – bd. Liviu Rebreanu nr.4) care, nefiind îngrădit corespunzător, a permis pătrunderea câinilor maidanezi. Deşi au încercat în repetate rânduri (21,22, 28 martie şi 2 aprilie) să captureze aceşti câini, accesul ASPA în şantierul respectiv nu a fost permis. Astăzi, echipele ASPA au putut acţiona în incinta şantierului, cu sprijinul Poliţiei, fiind capturaţi toţi câinii”, a precizat ASPA.

Marţi, un copil în vârstă de 7 ani a fost atacat de câini în Parcul IOR, fiind transportat la spital pentru îngrijiri.

Luna trecută, o femeie a fost găsită moartă într-un parc din apropierea cartierului Colentina, cu urme de mușcături de câine pe corp. Reprezentanții ASPA spuneau atunci că au ridicat 7 maidanezi de la locul incidentului, iar doi dintre ei fuseseră adoptați de Asociația Cuțu-cuțu.

Marcela Pîslă, preşedinta Asociaţiei „Cuţu, cuţu”, a fost audiată, în luna martie, în dosarul lui Ionuţ Anghel, băieţelul de patru ani ucis de câini în Parcul Tei, anul trecut. Procurorii le-au audiat atunci si pe Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, dar şi pe Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel.

Preşedinta Asociaţiei „Cuţu, cuţu” Marcela Pîslă a declarat, in luna septembrie, că acei câini din Parcul Tei, bănuiţi că l-au ucis pe Ionuţ Anghel au fost readuși pe străzi, în 2008, chiar cu maşinile ASPA, după ce iniţial fuseseră ridicaţi de hingheri. 

Cookies