LA MINE-N CARTIER

ASPA: 89 de câini ridicaţi din curtea ADP Sector 6 pentru că nu erau înregistraţi

Reprezentanţii ASPA au precizat, pentru MEDIAFAX, că, din cei 89 de câini ridicaţi, 19 aveau crotaliu cu serie şi microcip atestând că aparţin Fundaţiei Vier Pfoten, alţi 25 aveau crotaliile Vier Photen, însă fără serie si fără microcip, 23 de câini erau fără crotaliu şi fără microcip, 19 fuseseră microcipaţi de ASPA, toţi aceştia fiind şi sterilizaţi, iar trei câini erau nesterilizaţi, nemicrocipaţi şi nu aveau crotalii.

Câinii au fost transportaţi la adăpostul Primăriei Capitalei de la Bargadiru pentru înregistrare, reprezentanţii ASPA comunicând, la momentul ridicării animalelor, faptul că acestea pot fi luate înapoi doar după ce vor fi prezentate documentele de înregistrare.

„Reprezentanţii Vier Pfoten şi-au luat încă de vineri (21 martie, n.r.) doar câinii pentru care au prezentat documente, pentru că aşa este normal. Pentru celelalte animale, am cerut să ni se prezinte actele, respectiv carnetele câinilor, eventual paşapoartele, înregistrările acestora, seriile de microcipuri”, a declarat pentru MEDIAFAX Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA, adăugând că acţiunea a fost dispusă ca urmare a planului lunar de strângere a câinilor fără stăpân.

Potrivit lui Băncescu, în cursul zilei de luni, 68 de animale au fost luate înapoi de la Bragadiru de membri ai Vier Pfoten, prin adopţie, întrucât cei care au venit după câini nu aveau acte care să dovedească proprietatea acestora. „Dacă nu se respectă legislaţia, ASPA nu negociază, pentru că nu mai suntem în situaţia de a trece cu vederea vreun detaliu al nerespectării acestor prevederi”, a mai spus Răzvan Băncescu.

În ceea ce priveşte acţiunea de prindere a câinilor pentru transferul către Bragadiru, Băncescu a precizat că acţiunile hingherilor au fost îngreunate de prezenţa maşinilor personale ale membrilor Vier Pfoten, astfel că transferul câinilor nu s-a mai putut face de la ţarc direct în maşinile ASPA, câinii fiind duşi la maşini cu crose.

„Niciun câine nu a fost omorât, un singur animal a suferit temporar”, a mai spus Răzvan Băncescu. Vier Pfoten a încheiat un protocol cu Primăria Sectorului 6 la începutul lunii iunie 2012, pentru amenajarea Centrului de Consultanţă, Sterilizare, Dresaj şi Adopţie „Gheorghe Zamfir” în curtea ADP Sector 6 din Bulevardul Timişoara nr. 101.

Reprezentanţii Fundaţiei Vier Pfoten urmau să se ocupe în principal de câinii vagabonzi, scopul principal fiind strângerea câinilor comunitari de pe străzi, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, marcarea cu crotaliu, înregistrarea, dar şi dresarea acestora.

În urma colaborării dintre cele două entităţi se dorea ca o parte dintre câinii comunitari să fie folosiţi ca animale de terapie asistată, respectiv patrupedele să poată fi date persoanelor nevăzătoare şi celor care au nevoie de pază. Primăria Sectorului 6 a reziliat protocolul, în luna martie 2014, deoarece Vier Pfoten nu şi-a respectat obligaţia de a o informa în legătură cu derularea proiectului de sterilizare şi de a pune la dispoziţia administraţiei publice de sector, săptămânal, o evidenţă a înregistrării câinilor sterilizaţi, deparazitaţi, vaccinaţi anti-rabic, marcaţi cu microcip şi crotaliu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button