ȘTIRI

ASPA: 60 de câini adoptaţi de asociaţia Cuţu-Cuţu au fost abandonaţi pe străzile Capitalei

Bancescu a declarat saptamana aceasta ca unul dintre acesti caini a muscat miercuri – 2 aprilie, un copil in parcul IOR din Capitala, doi au fost ridicati din zona Obor in care a fost gasita moarta o femeie, aceasta avand trupul muscat de caine, iar alti patru din curtea ADP sector 5, unde o femeie a fost omorata de caine in 2009. Reprezentantii Asociatiei Cutu-Cutu spun ca in perioada 2008-2009 au fost siliti de Primariei sa adopte circa 2400 de caini pentru ca altfel institutia nu ii steriliza, iar acesti caini „adoptati” au fost eliberati pe domeniul public.

„Putem spune ca au adoptat peste 600 de caini. Dintre acestia, dintre cainii ridicati de noi pe strada, am identificat 60 ca fiind ai acestei asociatii. Identificarea s-a facut dupa numarul de crotaliu. Din ce am inteles eu, din cei peste 600 de caini adoptati de asociatie, o parte au fost dati mai departe catre alte persoane, insa ONG-ul nu ne-a pus la dispozitie niciun document si nici nu am fost instiintati ca nu mai sunt in proprietatea fundatiei”, a explicat Razvan Bancescu, sef proiect Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, conform Hotnews.com.

Marcela Lungu, presedinta Asociatiei Cutu-Cutu, spune ca aceasta fundatie a adoptat circa 2400 de caini, insa au fost fortati de primarie sa faca adoptiile pentru ca animalele sa fie sterilizate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button