ASPA: 14 câini au fost capturați, duminică, în zona Lacul Morii. Acolo, cu o zi în urmă, a fost ucisă o femeie care ieșise la alergat

23 ian. 2023
288 afișări
ASPA: 14 câini au fost capturați, duminică, în zona Lacul Morii. Acolo, cu o zi în urmă, a fost ucisă o femeie care ieșise la alergat
ASPA: 14 câini au fost capturați, duminică, în zona Lacul Morii. Acolo, cu o zi în urmă, a fost ucisă o femeie care ieșise la alergat. Sursa foto: Facebook/ ASPA București

ASPA București a demarat o acțiune de capturare a câinilor din zona Lacul Morii. Aceasta a fost finalizată, duminică seară, cu prinderea a 12 câini adulți împreună cu 2 pui.

ASPA a capturat 14 câini, duminică, în zona Lacul Morii

Echipa ASPA a început duminică dimineață o acțiune de capturare a câinilor ce umblau liberi în zona Lacul Morii, după ce o femeie a fost atacată și ucisă de o haită de câini, sâmbătă, în timp ce alerga.

Aceștia declară într-un comunicat postat aseară pe Facebook:

 Toți fără microcip. 4 dintre aceștia fac parte din grupul celor identificați ieri pe câmp, fiind tranchilizați de la distanță. Acestora le-au fost prelevate probe de către polițiști pentru a se stabili dacă sunt cei care au atacat ieri dimineață.
Restul câinilor, printre care și un metis de amstaff, au fost ridicați de pe străzile adiacente câmpului, respectiv Drumul la Roșu, Calea Giulești, str. Fântâna Domnească. Sunt câini ieșiți din curți, lăsați liberi pe stradă. În acest sens, vom sesiza poliția.

Acțiunea demarată de ASPA a început duminică dimineață și s-a terminat seara după ce s-a întunecat afară, fiind coordonată de directorul ASPA, Georgiana Preda și directorul general adjunct, Cătălina Trănescu, alături de doi medici veterinari, Ovidiu Roșu și George Radu.

ASPA neagă acuzațiile legate de eliberarea câinilor după capturarea acestora

ASPA neagă acuzațiile conform cărora ei ar elibera câinii după ce i-ar captura, spunând că animalele sunt duse în siguranță în adăposturile ASPA, unde sunt microcipați și înregistrați.

Tragedia care a șocat o țară întreagă

Ana Oroș, o femeie în vârstă de 43 de ani din București, a fost sfâșiată de câini în zona Lacul Morii, după ce aceasta a ieșit la alergat. Femeia trecuse printr-o situație similară și în trecut, însă atunci a scăpat cu viață ca printr-o minune, alegându-se decât cu răni grave ce au putut fi tratate.

Îți recomandăm să mai citești și: 

Cookies