Asociațiile de părinți cer trecerea la școala online la incidență de 6 la mie. Scrisoare trimisă către miniștrii Educației și Sănătății

08 oct. 2021
135 Afișari
Asociațiile de părinți cer trecerea la școala online la incidență de 6 la mie. Scrisoare trimisă către miniștrii Educației și Sănătății
Asociațiile de părinți cer trecerea la școala online la incidență de 6 la mie. Scrisoare trimisă către miniștrii Educației și Sănătății

Părinții își doresc ca cei mici să se reîntoarcă la școala online, în localitățile unde rata de infectare este de peste 6 la mia de locuitori. În acest sens, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a trimis o scrisoare către miniștrii Educației și Sănătății.

Asociațiile de părinți cer trecerea la școala online la incidență de 6 la mie. Scrisoare trimisă către miniștrii Educației și Sănătății. Aproape 13.000 de elevi și 4.400 de profesori s-au îmbolnăvit de covid-19 de la începutul anului școlar.

Asociațiile de părinți cer trecerea la școala online la incidență de 6 la mie

Tot mai mulți elevi se infectează cu coronavirus, iar numărul cazurilor din școli a explodat. În acest sens, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți le cere miniștrilor Educației și Sănătății ca elevii să se reîntoarcă la școala online în localitățile unde rata de infectare depășește pragul de 6 la mia de locuitori.

Recomandăm și: La ce ora se inchid magazinele azi. Programul Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Penny

Părinții își doresc ca Art. 6 din Ordinul nr. 5.338/1.082/1.10.2021 să fie modificat în regim de urgență. Această modificare a Articolului 6 ar permite ca activitatea cu prezență fizică a elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar să fie suspendată, dar doar acolo unde rata de infectare covid-19 este mai mare de 6 la mia de locuitori.

În documentul trimis de Federația Părinților mai apare și o solicitare pentru garantarea desfăşurării procesului educaţional online pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar diagnosticaţi cu:

  • boli respiratorii cronice severe,
  • boli cardiovasculare,
  • obezitate severă,
  • diabet zaharat tip I,
  • boli inflamatorii,
  • boli imune/autoimune,
  • boli rare,
  • boli ereditare de metabolism,
  • dizabilităţi,
  • tratament imunosupresiv,
  • alte afecţiuni cronice.

Recomandăm și: 12 bucureșteni din 1000 au Covid în acest moment. Sectorul unde rata de infectare a ajuns la 14

Această garantare ar urma să fie făcută cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor.

Scrisoare trimisă către miniștrii Educației și Sănătății

„Federaţia noastră a susținut permanent necesitatea desfășurării cursurilor cu prezență fizică a elevilor si suntem pe deplin conștienți de dezavantajele școlii online, însă, nu putem pune în pericol sănătatea copiilor și a familiilor noastre”, se arată în documentul trimis de Federația Părinților miniștrilor Sorin Cîmpeanu și Cseke Attila, potrivit digi24.

Cookies