Asociația Team Work caută voluntari pentru Grădina Botanică din București

24 mart. 2021
332 afișări
Asociația Team Work caută voluntari pentru Grădina Botanică din București

Asociația Team Work organizează două acțiuni mari de voluntariat pe an în Grădina Botanică din București: Curățenia de Primăvară și Curățenia de Toamnă. Acum însă ONG-ul caută voluntari permanenți, pentru lunile martie și aprilie.

Se caută voluntari pentru Grădina Botanică din București

„Natura nu stă pe loc între aceste două activități, așa că încercăm să nu stăm nici noi, motiv pentru care, în restul timpului, organizăm Green Work, un program permanent de voluntariat, în cadrul căruia echipe mici de voluntari participă la activități punctuale din Grădina Botanică, cu o frecvență mai mare decât în cadrul Curățeniilor de Primăvară și de Toamnă”, au transmis reprezentanții
Asociației Team Work, potrivit green-report.ro.

Activitatea din această perioadă vine în sprijinul activităților zilnice derulate de biologii și inginerii de la Grădina Botanică în timpul săptămânii. Astfel, programul de voluntariat permanent se desfășoară din martie până în aprilie, de luni până vineri, între 09:30 și 14:00.

Participarea se face pe bază de înscriere – doritorii se pot înscrie pentru o zi sau pentru mai multe zile, în funcție de disponibilitate și posibilitate. Vârsta minimă de participare este de 14 ani.

În cadrul acțiunii de voluntariat, participanții desfășoară activități precum scoaterea rădăcinilor, greblarea frunzelor, tăierea lăstărișului și înlăturarea materialului vegetal strâns.

Cum se va desfășura programul de voluntariat, precizări din partea organizatorilor

  • grupurile de lucru vor fi mici, de până la 5-10 persoane, iar înscrierile pentru o anumită zi se vor închide când vom atinge numărul maxim de înscrieri.
  • vă rugăm să vă înscrieți doar dacă știți cât se poate de sigur că puteți ajunge, iar dacă intervine ceva, avem rugămintea de a anunța, pentru a da posibilitatea altui voluntar să participe.
  • putem asigura doar mănuși și unelte, dar vă rugăm să veniți cu propria mască de protecție și dezinfectant.
  • Masca nu va fi purtată tot timpul, ci doar în momentele de întâlnire și de instructaj, precum și în alte situații în care trebuie să ne apropiem mai mult. În rest, în timpul lucrului, atâta timp cât nu sunteți în imediata apropiere a cuiva, nu este nevoie să fie purtată.
  • vă rugăm să respectați regulile privind distanțarea socială fizică, ele nu sunt negociabile și ne rezervăm dreptul de a refuza participarea persoanelor care nu le respectă.

Înscrierile se fac aici, iar mai multe informații pot fi obținute de pe grupul voluntarilor din Grădina Botanică.

Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit, axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii.

Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.

Cookies