Asociația Pro Infrastructură, despre cei 10 km care leagă Autostrada Bucureștiului de A2: Ne apucă toamna până la deschidere | Oficialii promit inaugurarea în iunie

27 mart. 2024
10049 Afișari
Asociația Pro Infrastructură, despre cei 10 km care leagă Autostrada Bucureștiului de A2: Ne apucă toamna până la deschidere | Oficialii promit inaugurarea în iunie
Asociația Pro Infrastructură, despre cei 10 km care leagă Autostrada Bucureștiului de A2: Ne apucă toamna până la deschidere | Oficialii promit inaugurarea în iunie. Sursa foto: captură video Infrastructure Romania/YouTube

Premierul Ciolacu a promis azi că în iunie vor fi dați în trafic cei 10 km care leagă Autostrada Bucureștiului de A2, iar șoferii vor merge direct până la Constanța pe A0, însă Asociația Pro Infrastructură spune altceva. Reprezentantul API a declarat că „ne apucă toamna până se deschide legătura dintre Autostrada București Sud și Autostrada Soarelui”.

Pro Infrastructură, despre cei 10 km care leagă Autostrada Bucureștiului de A2

Miercuri, 27 martie 2024, ministrul Transporturilor și premierul României au anunțat că în iunie vor fi gata cei 10 km care leagă Autostrada Bucureștiului de A2.

Asociația Pro Infrastructură spune că Lotul 1 Sud al A0, legătura la Autostrada Soarelui București- Constanța nu poate fi dat în trafic în iunie 2024, ci mai degrabă în august sau în septembrie, potrivit Economedia.

Directorul executiv al Asociației Pro Infrastructură a spus miercuri, invitat la TVR Info, că „ne apucă toamna” până la inaugurarea celor 10 kilometri dintre Popești-Leordeni și Autostrada Soarelui A2 (termenul inițial a fost octombrie 2023).

Ionuț Ciurea a mai spus și că este necesară o mobilizare mult mai bună din partea constructorului Aktor (Grecia) pentru a finaliza, la sfârșitul anului (termenul din contract fiind aprilie 2024, asumat august – septembrie 2024) Lotul 3 Bragadiru (DN6) – A1 București-Pitești.

Veștile pentru legătura Lotului 1 cu Autostrada A2, din păcate nu sunt bune. Acolo mai au mult de lucru. Depinde de ce înțelege domnul Grindeanu de începutul sezonului estival. Este imposibil luna iunie, la cât mai au de lucru turcii. Eu aș spune chiar sfârșitul sezonului estival DN 4-A 2. Sper să nu ne apuce toamna, sfârșitul sezonului estival. Sper, totuși să fie august. Poate vor fi și niște penalizări. Pentru un constructor serios nu ar fi imposibil în iunie, dar nu este (n.r. serios). Au în continuare mult de lucru la nodul A 2, mult asfalt de așternut…, a declarat Ionuț Ciurea, directorul executiv al Asociației Pro Infrastructură, conform sursei citate.

Te-ar mai putea interesa și: Din vară, vom merge direct până la Constanța pe Autostrada Bucureștiului (A0), promite Marcel Ciolacu. În iunie ar fi gata cei 10 km care leagă Centura Modernă a Capitalei de A2

Cookies