Asociația Magistraților: Procurorii câștigă mai mult, urmărirea penală este superioară judecății

de:
17 iun. 2015
0 Afișari
Asociația Magistraților: Procurorii câștigă mai mult, urmărirea penală este superioară judecății

Judecătorul Gabriela Baltag a declarat, miercuri, că a făcut nenumărate memorii pentru ca aceste discrepanțe să fie discutate, dar nimeni „nu dorește să schimbe nimic”, acuzându-I pe politicieni că generează, prin legile date de ei, inechități între aceste instituții, scrie B1 TV.

„Ați vorbit despre calitatea actului de justiție. Vă spunem că sistemul judiciar prin componența lui, prin corpul de magistrați, judecători, procurori, simte de câțiva ani inechitățile sistemului dat prin legile pe care dumneavoastră le generați. Inechități salariale pe care nu am de ce să le ocolesc, până la inechitați legate de modalitățile de promovare, de numire în sistem. Ați vorbit și aș putea să vă spun, e o tema pe care AMR a dus-o în discuție din 2008-2009, e vorba despre modalitățile de numire a procurorilor DIICOT și DNA. Noi, toti magistrații, dăm examene foarte serioase pentru fiecare moment din viața noastră când dorim să ocupăm o funcție, dar în această situație pentru procurorii DNA, DIICOT există o dispensă, atât pe condiții de vechime și ne trezim poate că sunt persoane care au câțiva ani și numai câteva rechizitorii instrumentate și au ajuns procurori DNA, de la Parchetul de pe lângă Judecatorie direct la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Noi o luăm treptat, dăm examene, pe când aici modalitatea de promovare este numai pe baza de interviu, despre care se spune că este foarte serios dar nu știm, nu putem să contrazicem acest lucru dar ar fi și mai serios dacă s-ar supune acelorași reguli ca noi. Iată un motiv de discriminare. Am făcut memorii, nimeni nu dorește să schimbe nimic.

(…) Vreți să știți? Salarizarea este cu încă jumătate din salarizarea judecătorului, are mai mult procurorul, deci urmărirea penală este superioară judecății, lucrul pe care trebuie să fim sinceri și să-l discutăm, asta e realitatea”, a declarat Gabriela Baltag.

Cookies