Asociația Foișorul de Foc: bilanț pentru primul semestru din 2013

de:
04 iul. 2013
0 Afișari
Asociația Foișorul de Foc: bilanț pentru primul semestru din 2013

Președintele asociației și director al Diviziei Civice Voluntare, Vasile Ciornei, a prezentat în raportul modul în care au fost îndeplinite principalele direcții de acțiune stabilite pentru perioada analizată. Au fost trecute în revistă împlinirile, dar și unele neîmpliniri în domeniul pregătirii voluntarilor, al educației civice și instruirii populației pe linia situațiilor de urgență, marile acțiuni desfășurate (ZileleOrtodoxiei, RomExpo, 9 Mai, Săptămâna Națională a Voluntariatului, Crosul Generațiilor, 1 Iunie-Ziua copilului, campaniile de atragere de voluntari etc.).

În același timp au fost prezentate și marile acțiuni care stau în fața Diviziei Civice Voluntare (DCV) în perioada următoare, din care se disting prin importanță înființarea de sucursale și/sau formațiuni civice voluntare în mai multe județe, un complex exercițiu pentru o situație simulată care va fi organizat de IGSU și la care voluntarii DCV.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a prezentat o serie de obiective care trebuie să fie îndeplinite de DCV pentru a se dezvolta și a spori încrederea de care se bucură în comunitate. Primarul a declarat că este necesar să se continue recrutarea de noi voluntari, dar şi acţiunea de înfiinţare a altor detaşamente de voluntari la marii operatori economici din sector, cum ar fi de exemplu Danone. În plus, primarul a mai completat că, deşi sunt importante realizările pe linia educaţiei şi instruirii, este fundamental să fie reevaluată intervenţia, astfel încât voluntarii să fie prezenţi în toate situaţiile speciale (inundaţii, înzăpeziri, cutremur, etc.). Onțanu cosideră extrem de benefică atragerea de personalitatăţi care vin alături de Divizia Civică Voluntară, cum sunt Daniel Prodan, Camelia Potec, sau Miodrag Belodedici și că dezvoltarea infrastructurii de pregătire este foarte importantă. Prioritare pentru primar sunt baza care se poate realiza la Pantelimon și  atragerea de fonduri europene în dezvoltarea acestei infrastructuri. 

 

Cookies