Asociația Elevilor din București dă în judecată Primăria Sector 4. Motivul este unul extrem de serios

22 mart. 2021
119 Afișari
Asociația Elevilor din București dă în judecată Primăria Sector 4. Motivul este unul extrem de serios

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), singura organizaţie reprezentativă a elevilor din capitală şi judeţul Ilfov, condamnă Consiliul Sectorului 4 pentru lipsa de interes asupra burselor elevilor ce se află în raza de acţiune a primăriei.

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) va depune cererea de chemare în judecată în lipsa adoptării unei hotărâri de consiliu local.

Asociația Elevilor din București va da în judecată Primăria Sector 4

„Luni, 22 martie a.c., a fost convocată de urgenţă o şedinţă extraordinară de consiliu local ce nu va avea în plan aprobarea burselor de studiu, merit, performanţă şi sociale, de care elevii cu o situaţie financiară precară depind în mod direct. Acest ajutor social nu a fost acordat timp de aproximativ un an, primăria refuzând vehement alocare unei sume concrete pentru plata burselor. Acesta este un fapt contributiv la rata de abandon şcolar ce este în plină creştere în această perioadă. Există elevi care trebuie să aleagă între necesarul zilnic şi propria lor educaţie deoarece primăria nu doreşte să acorde acest ajutor imperios”, se arată într-un comunicat AEBI.

Motivul este unul extrem de serios

„Elevii din Sectorul 4 nu au mai primit bursa de aproximativ 1 an, timp în care primăria încearcă să îşi uite responsabilităţile. Elevii cu o situaţie materială instabilă depind în mod direct de acest venit. Elevii care nu şi-au permis o masă de Crăciun, cu siguranţă nu o să îşi permită o masă de Paşte, atunci când economia ţării scade. Acest fapt va avea ca şi consecinţă, abandonul şcolar, care este în continuă creştere în România. Domnul primar trebuie sa considere educaţia o prioritate deoarece părinţii şi elevii i-au acordat încrederea lor prin vot, iar atitudinea lui recalcitrantă denotă lipsa de interes.”, spune Mariana Mihaela Gheorghe, vicepreşedinte AEBI.

„Lipsă acută de profesionalism”

„Mi se pare inadmisibilă această situaţie, mai ales în contextul actual. Părinţii îşi pierd locurile de muncă, iar copiii suferă. Veniturile familiilor scad considerabil, banii ducându-se mai mult pe nevoile de zi cu zi. O jucărie sau o haină nouă au devenit o raritate pentru unele familii. În vremurile pe care le trăim, avem nevoie mai ales de micile bucurii, pe care mulţi nu le pot procura din cauza venitului mic. Una din puţinele surse de ajutor social este bursa care, în sectorul 4, nu este de găsit.

AEBI încearcă din 2019 să oblige această administraţie să acorde burse, însă primarul nu a prezentat pic de empatie faţă de părinţii şi elevii care l-au ales. Acest fapt denotă o lipsă acută de profesionalism venită din partea dumnealui. Îi solicităm să îşi deschidă ochii şi să vadă că aproximativ 40 de mii de elevi suferă!”, este de părere și Andreas Ristache, membru AEBI.

Cookies