Asociația „Axa de Dezvoltare Brașov – București – Constanța” îi cere Primăriei Capitalei să plătească o contribuție de 7 milioane de lei. Nicușor Dan anunță: vom contesta solicitarea

23 feb. 2022
276 Afișari
Asociația „Axa de Dezvoltare Brașov – București – Constanța” îi cere Primăriei Capitalei să plătească o contribuție de 7 milioane de lei. Nicușor Dan anunță: vom contesta solicitarea
Asociația „Axa de Dezvoltare Brașov – București – Constanța” îi cere Primăriei Capitalei să plătească o contribuție de 7 milioane de lei. Nicușor Dan anunță vom contesta solicitarea | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Asociația Axa de Dezvoltare Brașov – București – Constanța a început procedura de lichidare. În acest context, Primăriei Capitalei i se cere să plătească suma de 7 milioane de lei.

Primăria Capitalei silită să plătească 7 milioane de lei

Axa Brașov – București – Constanța, este un ONG ce a fost înființat în scopul de a realiza anumite proiecte de dezvoltare a celor trei municipii. Asociația a fost creată de fosta administrație a Bucureștiului, în anul 2018. Proiectele acesteia vizau, printre altele, dezvoltarea turismului și a transportului în cele trei orașe. Conform undei postări făcută de primarul Capitalei, Nicușor Dan, aceste proiecte nu au fost niciodată făcute în mod practic.

Pentru a se putea asigura funcționarea ONG-ului, Consiliul General al Municipiului București a aprobat o contribuție anulată, de la cele trei municipii. Această contribuții urmau să fie considerate bugetul asociației. Deoarece asociația se află acum în procedură de lichidare, administratorul judiciar a cerut Municipalității să plătească contribuția neachitată. Suma pe care Primăria Municipiului București ar trebui să o plătească este de 7 milioane de lei. Nicușor Dan, a informat, prin postarea făcută pe pagina sa de Facebook, că va contesta în instanță această solicitare, sperând să câștige.

Scopul pentru care a fost înființată asociația

Gabriela Firea împreună cu primarii șefi ai Brașovului și Constantei, George Scripcaru și Decebal Făgădău, au semnat pe data de 26 septembrie 2018, actul prin care a fost înființată Asociația de cooperare privind dezvoltarea integrată a ONG-ului Axa de dezvoltare Brașov – București – Constanța.

Prin aceasta se dorea consolidarea unei colaborări între cele trei municipii. Acestea urmau să lucreze împreună în domenii precum transportul, turismul, domeniu energetic și cel social. De asemenea se dorea ca această asociație să atragă cât mai multe fonduri europene pentru a realizarea proiectelor de dezvoltare în interes zonal și regional.

Cookies