SMART CITY

Asociaţia Accept condamnă „incidentul homofob” de la SNSPA şi cere pedepsirea agresorilor

Şapte tineri, băieţi şi fete, care au organizat şi au participat la un spectacol de teatru despre istoria homosexualităţii în România, au fost agresaţi la ieşirea de la reprezentaţie, care a avut loc în sediul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), marţi seară, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii organizaţiei civice Miliţia Spirituală – organizatorul manifestării.

Incidentele de marţi s-au produs în jurul orei 20.20, pe Strada Visarion din Sectorul 1, după o reprezentaţie a spectacolului „După Traian şi Decebal. (Din Filele Istoriei Gay în România)” despre istoria homosexualităţii în România, la SNSPA. În urma incidentului, doi dintre tineri au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unul fiind internat la secţia de chirurgie plastică, iar celălalt părăsind unitatea în noaptea de marţi.

Reprezentanţii Miliţiei Spirituale au declarat, miercuri, că victimele incidentului au depus la Poliţie şapte plângeri.

Potrivit Asociaţiei Accept, agresiunea a avut loc chiar în spatele unei secţii de poliţie, iar agresorii s-au declarat, în timpul atacului, împotriva „organizării de conferinţe despre gay”. În urma acestui incident, Asociaţia Accept a cerut sancţionarea celor care se fac vinovaţi de infracţiuni motivate de ură.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button