ARHIVA B365

Asistentul lui Botezatu, eliberat în dosarul mega-jafului tablourilor.Suspecţii, testaţi la poligraf

Petre Condrat a fost dus marţi seară de la sediul Direcţiei Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în arestul Poliţiei Capitalei, de unde a fost eliberat după ora 22.00, când a expirat ordonanţa de reţinere emisă de procurori.

La ieşirea din arest, Condrat a fost aşteptat de Cătălin Botezatu, însă nici unul dintre cei doi nu a făcut declaraţii.

Avocatul Cătălin Dancu a declarat că procurorii nu vor mai propune instanţei arestarea preventivă a lui Condrat. Dancu a explicat că, în urma audierilor de marţi, anchetatorii au ajuns la concluzia că nu se impune formularea propunerii de arestare preventivă pe numele clientului său. Avocatul a confirmat, de asemenea, că la cererea procurorilor DIICOT, ofiţerii Poliţiei Capitalei îi vor supune pe inculpaţii din dosarul furtului de tablouri la testul cu detectorul de minciuni, informează rtv.net

Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru au fost arestaţi pentru modul organizat în care au acţionat, pentru comiterea faptei pe teritoriul unui stat străin şi pentru mărimea prejudiciului, aproximativ 18 milioane de euro fiind valoarea de asigurare a picturilor sustrase, a motivat instanţa Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti, care a admis în 21 ianuarie propunerea DIICOT şi a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele celor trei. 

Cei trei suspecţi vor fi testaţi, miercuri, cu aparatul poligraf pentru a vedea cine minte. 

Potrivit deciziei, „în cursul anului 2012, inculpaţii, împreună cu alte persoane, s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, un număr de şapte tablouri de mare valoare (printre care se numără tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet), prejudiciul cauzat părţii vătămate Fundaţia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane de euro”.

Două dintre cele şapte tablouri furate de la muzeul din Rotterdam, Olanda au fost văzute în România. Este vorba de două picturi de Matisse, evaluate la 60 de milioane de euro. Hoţii ar fi fost daţi pe mâna autorităţilor de amanta unuia dintre hoţi. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button