FIT CITY

Asistenții medicali aflați în greva foamei la Spitalul Universitar au renunțat dupa 17 ZILE

Anunţul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, care spune că cei doi asistenţi medicali, Daniel Simion şi Mariana Luceanu, au ieşit miercuri din greva foamei, după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis doi reprezentanţi ai ministerului care i-au convins pe cei doi să încheie această formă de protest extremă.

„Motivul pentru care au ales această metodă extremă de protest cei doi asistenţi medicali este unul foarte cunoscut de noi toţi, mizeria, corupţia şi incompetenţa care domină sistemul sanitar. Cei doi asistenţi medicali sunt eroii noştri, ei s-au sacrificat pentru ca la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti condiţiile de îngrijire pentru pacienţi să fie decente. Apreciez faptul că doamna Sorina Pintea a trimis Corpul de Control şi că astăzi a trimis doi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii care i-au convins pe cei doi să încheie această formă de protest extremă”, a scris pe Facebook deputatul USR.

Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală au protestat, începând din 6 august, în curtea unităţii medicale, reclamând că nu au materiale sanitare sau de curăţenie şi că riscul pentru pacienţi de a dezvolta infecţii este mare. În plus, asistenţii spuneau că li s-a impus să aleagă între vouchere de vacanţă şi sporuri, acuzându-l pe managerul Adriana Nica de lipsa investiţiilor, deşi fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii sunt suficient de mari. De asemenea, doi dintre asistenţi, Daniel Simion şi Mariana Luceanu, au intrat în greva foamei.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a anunţat atunci că va face verificări la Spitalul Universitar pentru a vedea modul în care au fost folosiţi banii alocaţi, în timp ce directorul economic al instituţiei medicale, Liana Păuleanu, a demisionat din funcţie.

Avocatul Poporului a anunţat miercuri că va face o anchetă privind condiţiile de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, semnalate de asistenţii medicali aflaţi în greva foamei. De asemenea, instituţia spune că vor fi avute în vedere informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora un protestatar rănit la manifestaţia din Piaţa Victoriei, din 10 august, ar fi contactat o bacterie după intervenţia chirurgicală făcută la unitatea medicală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button