ARHIVA B365

Asistenţa Socială de la Sectorul 2 s-a sesizat în cazul elevilor care s-au bătut cu săbii şi cuţite

„Echipa operativã a Serviciului de Intervenţie în Situaţii de Abuz, Neglijare,Trafic şi Migraţie din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Primăriei Sectorului 2 s-a deplasat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” pentru evaluarea situaţiei. Cu această ocazie au fost informaţi despre faptul că la spital au fost aduşi 4 tineri cu plăgi care nu le-au pus în pericol viaţa, motiv pentru care toţi cei 4 tineri au fost externaţi ulterior şi preluaţi de organele de anchetă pentru efectuarea cercetărilor. La Secţia 9 de Poliţie, inspectorii Primăriei Sectorului 2 au aflat că a avut loc un conflict între 10 tineri pe fondul unor discuţii mai vechi. Incidentul violent s-a desfăşurat la o distanţă de 3 kilometri de Grupul Şcolar „Dimitrie Leonida”, pe Şoseaua Vergului, în dreptul Spitalului „Nicolae Malaxa” şi nu în faţa unităţii de învăţământ. În urma verificărilor efectuate de inspectorii Primăriei Sectorului 2 a reieşit faptul că din cei 10 tineri implicaţi în conflict, 6 sunt minori, iar 4 sunt majori”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cei 6 minori au domiciliile după cum urmează: 3 tineri sunt din judeţul Călăraşi, 2 tineri sunt din judeţul Ilfov şi unul dintre ei domiciliază fără forme legale în Sectorul 2, având domiciliul cu forme legale în Sectorul 3.

În ceea ce priveşte situaţia celor 4 tineri majori, unul este domiciliat în judeţul Călăraşi, altul este domiciliat în judeţul Ilfov, cel de-al treilea locuieşte în Sectorul 3 şi ultimul în Sectorul 2.

„În cazul minorului care domiciliază fără forme legale pe raza Sectorului 2, inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Primăriei Sectorului 2 vor efectua evaluarea situaţiei familiale a acestuia în vederea identificãrii nevoilor cu care se confruntă şi a facilitării accesului la serviciile sociale ale direcţiei. Minorul va fi evaluat în cadrul serviciilor de specialitate al Primăriei Sectorului 2 şi va fi inclus într-un program de consiliere, iar familia va fi monitorizată în vederea prevenirii comportamentelor de tip delincvent. Primăria Sectorului 2 va sesiza direcţiile de Protecţia Copilului din judeţul Călăraşi şi din judeţul Ilfov pentru cei trei minori care au fost implicaţi în incidentul respectiv în vederea întreprinderii măsurilor legale care se iau în asemenea condiţii. În ceea ce priveşte situaţia celor 4 tineri majori, Poliţia continuă cercetările şi are competenţă să soluţioneze cauza respectivă, urmând să stabilească gradul de vinovăţie al celor implicaţi”, au mai anunţat reprezentanţii Serviciului de Intervenţie în Situaţii de Abuz, Neglijare,Trafic şi Migraţie din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Primăriei Sectorului 2.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button