Asigurarea locuinţelor devine obligatorie la jumătatea anului viitor

de:
30 dec. 2010
0 Afișari
Asigurarea locuinţelor devine obligatorie la jumătatea anului viitor

Proprietarii de locuinţe sunt obligaţi să încheie poliţe pentru asigurarea locuinţelor în termen de cel mult un an de la începerea emiterii acestora, respectiv până pe 15 iulie 2011, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) printr-un comunicat în care se precizează, de asemenea, că după termenul limită, primarii îi vor amenda pe cei care nu se conformează cu sancţiuni cuprinse între 100-500 de lei.

În Capitală, au fost încheiate până la jumătatea lunii decembrie a acestui an un număr de 75.000 de poliţe de asiguare a locuinţei, după cum a precizat pentru B365.ro Marius Bulugea, preşedintele PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale), în condiţiile în care, la nivelul municipiului Bucureşti, există aproximativ 793.000 de locuinţe potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Prima de asigurare obligatorie este de 20 de euro în cazul locuinţelor tip A, adică cele care au structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic, respectiv de 10 euro în cazul locuinţelor tip B cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic). Suma maximă asigurată este de 20.000 de euro pentru locuinţele de tip A şi de 10.000 de euro pentru cele de tip B.

Asigurarea obligatorie acoperă trei riscuri împotriva calamităţilor naturale, respectiv cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Vezi aici ce acte sunt necesare pentru a încheia o asigurare obligatorie şi firmele care încheie astfel de poliţe.

Cookies