Asfaltul abia pus pe Prelungirea Ghencea a fost spart. „Cred că este a mia oară când se întâmplă asta”. Practic, cine face și desface, mai mereu are ce face

22 mai 2024
14158 afișări
Asfaltul abia pus pe Prelungirea Ghencea a fost spart. „Cred că este a mia oară când se întâmplă asta”. Practic, cine face și desface, mai mereu are ce face
Asfaltul abia pus pe Prelungirea Ghencea a fost spart. „Cred că este a mia oară când se întâmplă asta”. Practic, cine face și desface, mai mereu are ce face | Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov/E. D. - Facebook

După ce de abia s-a turnat asfaltul pe un sens de pe Prelungirea Ghencea, s-a deschis un nou șantier. Pe principiul „Cine face și desface toată ziua are ce face”, asfaltul proaspăt așternut a fost spart din nou. Șoferii sunt nemulțumiți, având în vedere că lucrările îngreunează traficul în zonă. Un cetățean susține că așa se întâmplă de câțiva ani – se asfaltează, apoi se sparge.

Asfaltul de abia pus pe Prelungirea Ghencea a fost spart

Un membru al comunității „Info Trafic București și Ilfov”, grup de Facebook administrat de Info Trafic România, a publicat o imagine din care se observă că asfaltul proaspăt pus în zona Prelungirii Ghencea a fost spart pentru un nou șantier.

Prelungirea Ghencea cred că este a o mia oară când se sparge și iar se asfaltează de 4 ani se lucrează „intens”. Este bine că sunt locuri de muncă însă ca să circulăm și noi normal cred că peste vreo 10 ani.

Pe data de 10 mai 2024, Trustul de Clădiri Metropolitane anunța începerea lucrărilor de așternere a utlimului strat de asfalt pe partea stângă a Bulevardului Ghencea, tronsonul de la Str. Brașov spre terminalul tramvaiului 41.

Echipa noastră depune eforturi susținute pentru a finaliza acest proiect care va aduce beneficii semnificative și va facilita accesul locuitorilor din zonă. Constructorii prezenți la fața locului au realizat aceste lucrări cu 2 finisoare de asfalt, în paralel.

S-a semnat contractul pentru lărgirea Prelungirii Ghencea la 4 benzi, între Cartierul Latin și Pasajul Domnești

La începutul acestui an, Primăria Sectorului 6 anunța că a fost semnat contractul pentru lărgirea Prelungirii Ghencea la 4 benzi, între Cartierul Latin și Pasajul Domnești, constructorul fiind Asocierea TRACON S.R.L. – ACVATOT S.R.L.

Tronsonul 4 a fost preluat, anul trecut, de CNAIR de la Primăria Capitalei. PS6 spunea atunci că lucrările vor începe în  aprilie.

Lucrările care se vor face pe tronsonul 4 din Prelungirea Ghencea:

 • lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între strada Mărăcineni și Pasajul Domnești, precum și conexiunea cu infrastructura existentă (Pasajul Domnești);
 • realizarea pistelor pentru biciclete;
 • amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului, cu lățimea de 3 m și piste de biciclete cu lățimea de 1,5 m;
 • modernizarea sistemului de iluminat;
 • realizarea sistemului de canalizare pluvială;
 • amenajarea a două stații de autobuz;
 • amenajarea unei zone mediană 2 x 4 m, pentru dezvoltarea ulterioară cu cale dublă de tramvai printr-o investiție viitoare a Primăriei Generale;
 • amenajarea unor intersecții semaforizate la:
  • intersecția dintre Prelungirea Ghencea – Acces Cartierul Latin (km 4+710);️
  • intersecția dintre Prelungirea Ghencea – Accese (km 4+850);
  • trecerea de pietoni pe Prelungirea Ghencea (km 5+220).

Valoarea contractului este de 41,91 milioane lei, fără TVA. Sursa de finanțare este din fonduri externe nerambursabile.

Durata contractului este de 12 luni, din care două luni perioada de proiectare și 10 luni perioada de execuție a lucrărilor, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

De execuția tronsoanelor 1, 2 și 3 se ocupă Primăria Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies