Asemănări și deosebiri între sistemele ”Kiss and Ride”, realizate lângă școli din sectoarele 6 și 2, de două administrații diferite din București

10 ian. 2023
339 Afișari
Asemănări și deosebiri între sistemele ”Kiss and Ride”, realizate lângă școli din sectoarele 6 și 2, de două administrații diferite din București
FOTO: Imagine de sus cu sistemul Kiss and Ride de la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6

În două sectoare ale Bucureștiului, în 6 și 2, a fost realizată o nouă infrastructură rutieră lângă școli, așa-numitul sistem ”Kiss and Ride” care le permite părinților să-și lase copilul la școală fără să mai parcheze mașina.

Culoarele ”Kiss and Ride”, o noutate pentru București, au fost introduse lângă două școli: una din 6, Școala Sfântul Andrei din Drumul Taberei și alta din 2 , Școala 58 din Pantelimon.

Proiectele au plecat la drum la scurt timp, la o diferență de o lună. Primul proiect ”Kiss and Ride” a fost depus de Primăria Sectorului 6 pe 6 octombrie 2022, în timp ce Sectorul 2 l-a avansat Comisiei de circulație în luna noiembrie.

O primă diferență, dar mai sunt și altele, între proiectele realizate de două administrații distincte din București, una condusă de un liberal, Ciprian Ciucu în Sectorul 6, și cealaltă de edilul USR, Radu Mihaiu în Sectorul 2.

Ambele sisteme au primit avize de la Comisia Tehnică de circulație și de la Brigada Rutieră, înainte de finalul anului 2022. Primul avizat a fost cel din Sectorul 6 pe 24.10.2022, cel de la Sectorul 2 pe 10.11.2022.

Deosebiri sunt între cele două sisteme ”Kiss and Ride” din București:

  1. Lungimea

Sectorul 6: 75 m, ceea ce permite un număr mai mare de intrări în coloană.

Sectorul 2: 25 m, de trei ori mai scurt decât cel din S6.

2. Poziția culoarului

 

Sectorul 6 (FOTO): copilul poate coborî prin dreapta.

 

Sectorul 2 (FOTO): copilul coboară pe stânga, astfel trebuie să stea în spate stânga. Sau dacă sunt doi elevi în spate, cel de pe dreapta trebuie să treacă prin spatele mașinii ca să ajungă pe trotuarul cu școala.

 

3. Locuri de parcare mutate/desființate

Sectorul 6: 22 de locuri de parcare mutate, toate în spatele blocului, cu acordul locuitorilor din zonă. Nu s-a pierdut niciun loc de parcare.

Sectorul 2: 6 locuri de parcare desființate, ceea ce a produs nemulțumirea proprietarilor.

 

4. Avizele obținute de la Comisia tehnică de circulație și Brigada Rutieră

Sectorul 6: 24 octombrie 2022

Sectorul 2: 10 noiembrie 2022

Asemănările între cele două sisteme sunt scopul urmărit, respectiv siguranța copiilor, realizarea lor pe străzi cu două benzi de circulație și deschiderea în prima zi de școală din anul 2023, pe 9 ianuarie.

 

VIDEO postat de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2:

 

Ce a comunicat despre ”K&R” primăria Sectorului 6, în prima zi de școală din anul 2023:

Organizațiile civice care militează pentru transportul alternativ în București, APTA și OPTAR, au ridicat semne de întrebare legate de utilizarea mașinii la școală.

Îți recomandăm și:

 

Cookies