Șase suspecți de tâlhărie, printre care și un minor de 13 ani, prinși de polițiștii bucureșteni

de:
06 mai 2013
0 Afișari
Șase suspecți de tâlhărie, printre care și un minor de 13 ani, prinși de polițiștii bucureșteni

În perioada 1 – 5 mai, poliţiştii bucureşteni care au asigurat menţinerea ordinii publice şi a siguranţei cetăţenilor au reuşit prinderea a cinci persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Pe numele a trei dintre cei cinci suspecţi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 zile. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de investigaţii criminale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, cu ceilalţi doi suspecţi în stare de libertate.

Vineri, pe 3 mai, în jurul orei 13.30, polițiștii l-au prins în flagrant pe un minor în vârstă de 13 ani, suspectat ca fiind autorul a două fapte de tâlhărie, comise, la un interval de o săptămână, pe raza Sectorului 2. Cercetările sunt continuate de către judiciariştii Secţiei 6 Poliţie, cu minorul în stare de libertate, acesta fiind încredinţat familiei.

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să aveţi grijă de bunurile dumneavoastră, iar în cazul în care suferiţi o agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur pentru a-i putea descuraja pe agresori.

De asemenea, alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, mai ales pe timpul nopţii, încercând, pe cât posibil, să evitaţi locurile slab iluminate, parcurile, străzile pustii şi terenurile virane.

În situaţia în care sunteţi victima unei infracţiuni sau sunteţi martor la comiterea uneia, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori sesizaţi cel mai apropiat echipaj sau cea mai apropiată unitate de poliţie.

Pentru a reduce riscul de a deveni victima unei astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă mai recomandă să evitaţi purtarea ostentativă a bijuteriilor, a bunurilor de valoare sau a telefoanelor mobile, care ar putea atrage atenţia infractorilor.

Cookies