Șase persoane au fost reținute după PERCHEZIȚIILE de la Primăria Sectorului 5

de:
20 dec. 2014
0 afișări
Șase persoane au fost reținute după PERCHEZIȚIILE de la Primăria Sectorului 5

Autoritățile de la Parchetul Capitalei au demarat, vineri dimineață, percheziţii la Primăria Sectorului 5. Procurorii au verificat modul în care s-au dat ajutoare sociale, suspiciunile fiind de abuz în serviciu, trafic de influență și cumpărare de influență, potrivit Digi24.

Potrivit anchetatorilor, opt persoane ar fi convins mai mulţi locuitori ai sectorului 5 că le pot obţine ajutoare sociale pentru că ar fi avut influenţă în Primărie. În schimbul intervenţiilor pentru acordarea ajutoarelor, cei opt le cereau beneficiarilor o parte din banii primiţi.

Potrivit altor surse, 76 de persoane ar fi fost citate și audiate de procurori, informează Agerpres.

Peste 120 de polițiști din cadrul DGPMB au efectuat 25 de percheziții în București, inclusiv la o instituție publică, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Primarul Marian Vanghelie a declarat la Digi24 că vrea să sesizeze DNA, pentru că suspectează o intervenție în justiție din partea vicepremierului Gabriel Oprea și a premierului Victor Ponta.

Cookies