ASE, iluminată în roz, ca simbol al luptei împotriva cancerului la sân

de:
02 oct. 2013
0 Afișari
ASE, iluminată în roz, ca simbol al luptei împotriva cancerului la sân

Ziua de 1 octombrie a fost declarată ziua internationala de luptă impotriva cancerului de san. Si ca sa le reaminteasca femeilor bolnave ca nu trebuie sa renunte la lupta cu aceasta cumplita maladie, Academia de Studii Economice din Bucuresti va fi iluminata in roz, culoarea sperantei, notează stirileprotv.ro.

Cancerul nu trebuie sa insemne sfarsitul, iar dovada vie este mama Laurei Cosoi, care a primit acest diagnostic in urma cu 5 ani. După lungi şedinţe de tratament si o interventie chirurgicala ea a reusit sa treaca cu bine, cu ajutorul medicilor, al familiei si al prietenilor si acum spune fericita ca si-a primit viata inapoi.

„Am inteles ca o parte din vina imi apartine in sensul ca sunt anumite controale pe care trebuie sa le facem la timp si nu ne costa absolut nimic”, spune Ligia Grozdan, mama Laurei Cosoi.

Greseala pe care fiica ei, Laura Cosoi, promite sa nu o repete. „A fost, de fapt, un semnal de alarma. Incerc sa merg mult mai des la control.”, spune si Laura Cosoi.

Intr-un moment in care în România cancerul de san ucide prea multe femei, medicii le incurajeaza pe romance sa mearga la control macar o data pe an.

In ultimii 12 ani, fundatia Renasterea a ajutat peste 200.000 de femei sa lupte pentru sanatatea lor. Aproximativ 30.000 au beneficiat de investigatii, 28.000 de mamografii si 17.000 de ecografii, toate gratuite, in centrele Fundatiei, inclusiv in cele mobile care au ajuns in mediul rural, acolo unde nu exista asistenta medicala. Peste 3.000 de femei au fost diagnosticate cu aceasta maladie si cele mai multe dintre ele pot spune fericite acum ca au iesit invingatoare din lupta cu boala.

Jumatate dintre cele 60.000 de romance care afla in fiecare an ca au cancer de san mor tocmai din aceasta cauza.

Cookies