ASE București suspendă activitatea Centrului Cultural Rus și anunță că a pregătit spații de cazare pentru refugiați

01 mart. 2022
1288 afișări
ASE București suspendă activitatea Centrului Cultural Rus și anunță că a pregătit spații de cazare pentru refugiați
ASE București suspendă activitatea Centrului Cultural Rus și anunță că a pregătit spații de cazare pentru refugiați | Sursă foto: Facebook-ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Pe fondul agresiunilor rusești din Ucraina, tot mai multe instituții aleg să se depărteze de statul invadator. Acest lucru se întâmplă și în cazul ASE București care a anunțat că suspendă activitatea Centrului Cultural Rus.

ASE suspendă activitatea Centrului Cultural Rus

Rectorul instituției de învățământ superior de stat ASE a declarat pentru G4Media că până la momentul la care situația ce a fost creată de agresiunile și de invazia Rusiei în Ucraina activitatea Centrului Cultural Rus, ce predă în limba rusă, va rămâne suspendată.

Decizia rectorului urmează să fie pusă în discuție într-o ședință viitoare a Consiliului de Administrație al ASE. Nicolae Istodor a mai declarat și că nu are în plan să desființeze acest centru, deoarece acest lucru ar însemna desființarea tuturor centrelor ce predau în alte limbi.

Centru Cultural Rus din cadrul Academiei de Studii Economice din București a fost deschis în anul 2009, în parteneriat cu Fundația Russakiy Mir. Această fundației este în subordinea statului rus.

ASE oferă locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina

Având în vedere conflictul agresiv de pe teritoriul Ucrainei și numărul mare de cetățeni ucraineni ce se adăpostesc în România, Academia de Studii Economice din București a anunțat că va pune la dispoziția refugiaților mai multe spații de cazare.

Spațiile de cazare sunt repartizabile prin Departamentul de Situații de Urgență, după cum urmează:

 • Imobilul central sau de pregătire profesională din Covasna care va fi disponibil cu prioritate pentru familiile studenților ucraineni, care învață în România. Acesta este dotat în stil hotelier și are:
  • 15 camere
  • 2 apartamente
  • Sali de conferințe ce pot fi amenajate în spații suplimentare de cazare
  • Bucătărie
  • Spălătorie
 • Camere în campusul universitar al Academiei de Studii Economice din București, care va fi disponibil cu prioritate pentru studenții străini ce învață în Ucraina și care tranzitează România.
  • 30 de camere disponibile

 

Cookies