Ascuns și subapreciat. Chinezescul Mei Wei Fast Food din Bucureștiul multigastronomic dezvoltat

24 mart. 2023
7101 Afișari
Ascuns și subapreciat. Chinezescul Mei Wei Fast Food din Bucureștiul multigastronomic dezvoltat
Ascuns și subapreciat. Chinezescul Mei Wei Fast Food din Bucureștiul multigastronomic dezvoltat

Nu știu dacă în ziua de azi mai poți mânca ceva bun prin București cu doar 15 lei. Și dacă te nimerești prin Romană, cu atât mai puțin. Poate doar vreun Smart Box de la KFC sau niscavai covrigi amărâți sau cel mult o shaorma mică, îndoielnică. În orice caz, nimic gustos. Aici intervin eu și sar cu un pont de zile mari, un chinezesc pe nume Mei Wei Fast Food, poziționat pe strada Tache Ionescu (în zona Amzei / Romană), vizavi de Biblioteca Metropolitană București (da, există). Spoiler: Mei Wei ascunde una dintre cele mai bune supe de vită din București, care costă doar 23 de lei! Altfel, meniul Mei Wei e lung cât o zi de post și găzduiește cam ce poate găzdui un chinezesc pe repede înainte: pachețele de primăvară, orez în toate feluri, pui shanghai sau simplu, vită dulce picantă, nudălși în fel și de fel de combinații, plus două meniuri (mare și mic, 23 și 18 lei) în care poți combina ce vrei, cum vrei, iar la final ești întrebat dacă vrei sos de soia sau picant. Proprietarii sunt asiatici, rup românește și gătesc chinezește (uneori) dumnezeiește. Pam-pam. Vezi mai jos meniul.

Din punct de vedere vizual, oricât de ciudat ar suna, parcă e mai chinezesc noaptea. Are un farmec aparte.

Mei Wei zi și noapte

Umor românesc involuntar. China, vecină cu Giapan, pe Tache Ionescu

Voiam să prind o imagine de ansamblu cu intrare în Fast Foodul Mei Wei. Am trecut trotuarul, pac poză, și abia acasă am observat că patiseria de lângă se numește GIAPAN. Am râs ca prostu’, cum s-ar zice.

Mei Wei și Giapan

Interior – Exterior Mei Wei

Mei Wei Fast Food e un loc micuț, cu bucătărie deschisă și două wokuri imense, spectaculoase la care doamna și domnul Mei Wei gătesc de zor. Aruncă acolo carne, varză, legume, le învârt, le zăpăcesc. E show curat. Există loc de luat masa la interior, unde încap maximum 10, hai 15 persoane, însă majoritatea preferă să ia la pachet. Mâncarea e pusă în caserolă căreia i se aplică o folie de plastic pe deasupra, pentru siguranță.

Judecata de Acum

Sunt atâtea combinații și preparate disponibile la Mei Wei, încât n-am cum să „judec” pe toate. Am ales chestii care îmi sună bine și care m-au atras vizual.

Tăiței cu vită | 15 lei

Tăițeii cu vită sunt bestseller-ul Mei Wei. Trebuie să fie, pentru că, după mintea mea, sunt cei mai bine investiți 15 lei. Într-o perioadă în care orice lucru comestibil fast food începe de la 25-30 lei, Mei Wei vine cu aproape jumătate de kilogram de tăiței cu vită. În plus, am cerut să fie blagosloviți cu niște sos de soia și sos picant. Bucățelele de vită sunt de bite-size, fragede și suculente, iar tăițeii perfect gătiți și aromați. Dacă ar fi să le reproșez ceva e faptul că sunt o idee cam uleioși, dar pot trece peste. Rămâne un preparat consistent, gustos și hrănitor, iar dacă stau să mă gândesc c-am dat doar 15 lei pe ei…uau.

De mai multe ori am încercat și varianta cu pui sau simpli, cu legume, dar mereu m-am întors la vită. E ce trebuie.

Baoji – Chiflă cu carne prăjită | 5 lei

Seamănă cu niște bao buns, doar că sunt închise complet și umplute cu carne de porc. Chiflat pare gătită la abur și zic pare, pentru că nu prezintă urme de prăjire. Din păcate, erau reci când le-am cumpărat, deci aluatul n-a fost cel mai reușit. Era uscat și fără gust. Bănuiesc că dacă le iei calde, se schimbă total placa. Mă rog. Iar carnea de porc fiind și ea rece, chiar n-am ce să opinez. Poate c-aș fi putut să le încălzesc, dar lenea e cucoană mare. Chiar și așa, eu, dacă aș fi fost proprietar și bucătar Mei Wei, nu le-aș fi vândut reci. Deloc. Pentru ce? De ce?

Colac peste pupăză, aici a fost momentul în care aparatul meu foto a cedat. Fix înaintea vedetei principale: SUPA DE VITĂ.

Magistrala Supă de vită | 23 lei

O foaie A4 lipită pe geam anunță Supă de pui / vită pentru doar 23 lei. „Bă, cam scumpel pentru Mei Wei, dar tre’ s-o încerc”, îmi zic în gând. Și bine-am făcut, pentru că e, fără îndoială cea mai bună supă de vită pe o rază de cel puțin 3 km. Mare grijă. Costă doar 23 lei. Aproape jumătate de kilogram de supă, foarte multă, cu tăiței din belșug și câteva fragmente mari de vită așezate deasupra. Vita se topește pur și simplu în gură, supa este clară, aromată și aduce a consommé de vită, iar tăițeii lunecoși te fac să bagi botu în bol și să nu te mai oprești. Nu e de mâncat cu lingura. E treabă de furculiță sau bețișoare. Bagi furculița, învârți la tăiței, proptești o bucată de vită fragedă, bagi în gură, apoi înclini strachina și sorbi din supă. E ceva absolut nemaipomenit. Am descoperit în supă niște anason stelat, care explică mult din gustul deosebit al superi. Mă felicit pentru descoperire, că și-așa îmi muriseră lăudătorii.

Ăsta e genul de preparat pentru care aș băga mâna în foc aproape la orice oră. De luat aminte: întrucât aparatul meu foto s-a hotărât să pună mâinile pe piept fix când nu trebuia, imaginea de mai jos e cu titlu de prezentare, dar foarte aproape de realitate. Cu mențiunea că versiunea reală de supă nu are are coriandru și vasul e din plastic. Deh. Fast food.

Neapărat trebuie să încerci supa asta! Neapărat!

Să-mi zici mie Mei Wey dacă n-o fi bună.

Total Mei Wei: 23 cu 15 și cu 5 = 43 de lei.

O să mai mănânc pentru tine la Mei Wei Fast Food? Da.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:

Cookies