CONTRIBUTORS

Aș ieși la revoluție, dar nu am cu cine. Mai bine fac „Partidul Libertatea este Super”

De ceva timp încoace, eu și câteva prietene încercăm să ieșim la revoluție. Luni dimineață am fost foarte surprinse să aflăm că răscoala începuse noaptea, fără noi, în timp ce noi adormiserăm cu bale la Netflix.

Am fost extrem de încântate, gândindu-ne că după delirul cu închis magazinele la 18:00 în weekend și închis oamenii în case la 20:00 când copiii voiau să se joace cu mingea în parc, lumea s-a săturat de măsuri iraționale. Că aia a fost picătura. Cel puțin așa părea din discuțiile de la Mega de la 17:00, când eu și toți vecinii din blocurile din jur am produs o aglomerație spectaculoasă, fiindcă asta se întâmplă când te panichezi că rămâi fără ciocolată peste noapte. Nu puteam să las asta să se întâmple.

Ne-am uitat pe știri – ‘măi, cine sunt ăștia?’, ‘pe noi de ce nu ne-a chemat nimeni?’ – însă majoritatea site-urilor mari tăceau mâlc, iar restul semnalau că protestul a fost organizat de o grupare politică cu nume de golden retriever. ‘Căcat, nu iar ăștia’, am oftat ducându-mă spre sticla de gin la o oră total nepotrivită, ca să îmi înec dezamăgirea.

CovidLovers, CovidHaters și CovidCeilalți

În ultima vreme, se vorbește foarte mult în ‘woke circles’ despre ‘reprezentare’ și care înseamnă, pe scurt, de exemplu, dacă fetițele asiatice cresc cu seriale în care nici o femeie asiatică adultă nu este CEO de companie software sau inginer de rachete, atunci ele vor deveni gheișe sau fotomodele pentru branduri de cosmetice. Aceste fete sunt ‘nereprezentate’.

În situația actuală în România, eu și prietenele mele ne simțim complet nereprezentate, pentru că societatea a hotărât că acum suntem împărțiți în ‘Covidlovers’ (cei care ar purta mască și în baie, fac poze oamenilor pe stradă fără mască, hăituiesc casierițe de la Mega când au masca (inadmisibil!) căzută și care postează pe internet să fie dați afară oamenii care gândesc altfel decât ei) și ‘Covidhaters’, adică băieții ăia care au dat cu petarde la proteste, sunt pasionați de biserică și de familia tradițională și care cred că vaccinul o să ne omoare.

Pentru cei care se regăsesc în nici una dintre aceste două situații, parcă nu mai există loc. Dacă deschid gura să vorbesc despre absurditatea și sadismul măștii în aer liber în zone neaglomerate, sunt ‘nebună’ și ‘antivaccinistă’, pentru că la cât de schizoidă a ajuns situația acum, nu poți fi și anti-mască și pro-vaccin. (Btw, sunt foarte pro-vaccin). Dacă zic că sunt atee, automat sunt băgată în găleata cealaltă, înainte să apuc să zic că am prieteni religioși și că toată lumea se înțelege minunat cu toată lumea, pentru că avem un IQ care să ne permită să acceptăm diferențele și, de multe ori, să ne bucurăm de ele.

Partidul „Libertatea este Super”. Plan și program

Pentru prietena mea, care nu a fost lăsată să intre într-un lift la mall de către o doamnă care i-a urlat să nu urce, că poate o îmbolnăvește, nu mai există loc. (deși prietena mea purta mască ceea ce ar trebui să ne salveze de orice, nu? Altfel de ce le purtăm?) Când prietena i-a răspuns ‘dacă vă e așa frică, de ce nu stați acasă sau de ce nu ieșiți dumneavoastră din lift?’, era să fie bătută, fizic și la propriu.

Așadar, pentru mine, și pentru toată lumea care se regăsește în această gândire, propun înființarea Partidului Libertatea este Super. Dar libertate pe bune. Azi dimineață am văzut pe fluxurile de știri o imaginie cu protestatari care afișau un banner mare ‘libertate’, fix lângă unul cu ‘familia tradițională’. Nu poți să pronunți cuvântul libertate când îți dorești să interzici ceva. Respectiv căsătoriile între persoane de același sex, în exemplul de față. Este un nonsens pentru oricine a făcut Logică în clasa a noua. Nu poți să pretinzi că Libertatea este valoarea ta supremă, dar te freacă grija de ce fac ceilalți. Libertatea nu conține interdicții. Libertatea este… well, liberă.

La cum arată peisajul politic acum, toată lumea vrea să interzică ceva: unii vor să interzică fumatul, mașinile pe benzină, petrecerile, manelele, ăilalți vor să interzică libertatea sexuală. Eu sunt ok cu absolut toate, de aceea propun înființarea acestui partid glorios, al cărui slogan va fi ‘lăsați oamenii să facă ce vor’ – ăia care vor să meargă cu mașina, să meargă cu mașina, ăia care vor cu trotineta, să meargă cu trotineta, ăia care vor să meargă pe jos… blabla, ați înțeles. Creezi condiții pentru toate aceste scenarii rutiere și totul e ok. Mai departe, ăia care vor să poarte mască să se protejeze, să poarte (că ne protejează, nu? de aia le purtăm), ăia care nu, nu. Cine vrea să se vaccineze, foarte bine, cine nu, asemenea. CE TOT AVEȚI UNII CU ALȚII? CE COPILĂRII NEFERICITE AȚI AVUT? Cine vrea să nu iasă din casă până nu pleacă și ultimul Covid de pe planetă, să nu iasă. Cine vrea să mănânce carne bine, cine vrea să fie vegan, bine.

Aș vrea foarte mult să merg la revoluție, dar nu am cu cine. 

Nota B365.ro Nu știm cum de-a fost viața noastră până să o întâlnim pe Oana. Fiindcă și când ar fi de supărare nu dă cu supărare. Fiindcă scrie. Fiindcă scrie cum scrie. Plus toate motivele de mai jos:


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button