Artmark scoate la vânzare, pentru prima dată, lucrări semnate de Brâncuşi

de:
22 ian. 2012
2 Afișari
Artmark scoate la vânzare, pentru prima dată, lucrări semnate de Brâncuşi

Iubitorii de artă vor putea achiziţiona, în cadrul Licitaţiei de Avangardă şi Expresionism, ”eveniment unic” pe piaţa românească de licitaţii publice, două lucrări realizate de Constantin Brâncuşi, anunţă Capital.ro.

Una dintre cele două lucrări, desenul „Pupăza cu moţ” (peniţă pe hârtie, 27,4 x 38 cm, estimată la 5.000 – 10.000 euro), este scoasă la vânzare de către un colecţionar privat din Bucureşti, care a făcut această achiziţie, în trecut, la o licitaţie Christie’s. Desenul reprezintă un proiect de ilustraţie pentru volumul de poeme „Plante şi animale”, publicat de Ilarie Voronca la Paris, unul dintre prietenii artistului.

Cea de-a doua lucrare semnată de Brâncuşi este fotografia-obiect artistic „Peile roşi”, din 1906, care are o valoare estimativă de 2.000 – 4.000 de euro. „Peile roşi” este una dintre sculpturile distruse de artist în 1907, într-un acces de răzvrătire faţă de ceea ce crease în perioada impresionismului.

Cu excepţia celor două lucrări semnate de Brâncuşi, Licitaţia de Avangardă şi Expresionism propune iubitorilor de creaţii artistice integrate celor două mişcări moderniste, o selecţie de 140 de picturi şi sculpturi.

Cookies