BAZAR

Artistul Radu Beligan a primit cheia Bucureştiului

Cheia oraşului i-a fost înmânată maestrului Radu Beligan de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care în semn de recunoaştere şi preţuire a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpuri Noi.

Radu Beligan, unul dintre cei mai longevivi actori români, s-a născut pe 14 decembrie 1918 şi este renumit pentru activitatea sa bogată în teatru, film, televiziune şi radio. Actorul a jucat în roluri celebre, în mari capodopere ale dramaturgiei române şi universale, fiind totodată regizor de spectacolele de teatru în “Egoistul” de Jean Anouilh, “O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, “Doctor fără voie” de J. B. P. Molière şi “Străini în noapte” de Eric Assous.

Beligan a fost directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, profesor la Institutul de Teatru şi Film şi a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004.

Radu Beligan este cel de-al treilea actor de pe scena teatrului românesc care şi-a găsit locul pe Walk of Fame după Florin Piersic şi Victor Rebenciuc.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Metropolis şi Asociaţia de Turism.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button