Artiştii protestează în faţa Ministerului de Finanţe: „Aţi zidit cultura vie!”

de:
04 sept. 2012
0 afișări
Artiştii protestează în faţa Ministerului de Finanţe:

Reprezentanţi ai Coaliţiei Sectorului Cultural Independent, o platformă informală care reuneşte în jur de 12 organizaţii culturale din Bucureşti şi Cluj-Napoca, s-au strâns marţi, la ora 13.00, în faţa sediului Ministerului Finanţelor. Printre aceştia s-au aflat scriitorul Vasile Ernu şi coregraful Mihai Mihalcea, anunţă Realitatea.net.

Participanţii la acest protest au venit echipaţi cu zeci de cărţi, pe care le-au aşezat în teancuri în faţa uşilor glisante de la intrarea în Ministerul Finanţelor. Pe cărţi au afişat o foaie cu textul „Aţi zidit cultura vie!”

„Este un semnal de protest faţă de cele mai recente măsuri ale Guvernului”, a declarat pentru Mediafax Raluca Voinea, curator şi critic de artă, referindu-se la tăierea bugetului Institutului Cultural Român (ICR) şi la desfiinţarea TVR Cultural. „Şi nu ştim când se vor opri”, a mai spus aceasta.

Voinea a mai atras atenţia că mişcarea Coaliţiei Sectorului Cultural Independent este una a oamenilor care produc cultura contemporană „vie”, în România, fără prea multă încurajare din partea statului, iar, prin tăierea fondurilor pentru cultură, „practic, toată munca de ani de zile e ca şi cum n-ar fi fost”.

Ea a mai spus că nu se aşteaptă vreo reacţie din partea decidenţilor politici, dar se poate transmite un semnal către comunitatea culturală, pentru ca aceasta să devină conştientă că poate face front comun pentru a nu fi ignorată de deciziile politice.

Cookies