Artiști din București (dar nu numai), acuzați că au luat bani pe concerte imaginare din pandemie

09 mart. 2023
218 Afișari
Artiști din București (dar nu numai), acuzați că au luat bani pe concerte imaginare din pandemie
Artiști din București (dar nu numai), acuzați că au luat bani pe bilete la concerte pe care nu le-au susținut niciodată. Paguba fanilor: mai mult de 500.000 de lei. Imagine simbol: Unsplash

Câțiva artiști din București și din alte cinci județe au încasat bani pentru concerte fictive, pe care susțin că le-ar fi anulat din cauza pandemiei.

Poliția Română a anunțat că vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la audieri.

Contractele artiștilor au fost întocmite în fals

Conform unui comunicat, artiștii au fost ajutați de patru administratori ai unor societăți comerciale, care ar fi întocmit documente false de prestări servicii:

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii.”

Poliția Română a spus că au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și în județele Dâmbovița, Argeș, Prahova, Constanța și Buzău:

La data de 9 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au pus în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, respectiv 5 în județul Dâmbovița, 3 în județul Argeș și câte unul în județele Prahova, Constanța, Bacău și municipiul București.

Artiștii suspectați au folosit Pandemia de COVID-19 ca pretext pentru a primi indemnezații. Ei organizau concerte, încasau banii, după care anulau evenimentele.

Pretindeau că activitatea le-a fost afectată de pandemie și restricțiile ei și nu înapoiau, banii:

Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul Pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obținute indemnizații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița”, a transmis Poliția Română.

Prejudiciul e de peste o jumătate de milion de lei

Conform comunicatului, prejudiciul cauzat de artiștii depistați este estimat la peste 560.000 de lei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii a mai multor infracțiuni.

Mai exact, artiștii sunt suspectați pentru:

  • înșelăciune
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată
  • uz de fals
  • fals în declarații.

Te-ar putea interesa și:

Cookies