Artileria grea în „Războiul Gunoaielor”. Pubela-tun, un autodenunț și Clotilde Armand în sala armelor

10 dec. 2020
98 Afișari
Artileria grea în
Ce ne facem cu gunoaiele de pe străzi? Cine este responsabil și care este soluția?

Mai întâi, scurtă recapitulare: toată nebunia din sectorul 1 a început pe la sfârșit de noiembrie, când primarul nou-ales, Clotilde Armand, s-a uitat la facturile Romprest, i s-au părut dubiose și a refuzat să le plătească până nu se lămurește legal cât de bine și-a făcut treaba compania de salubrizare. Pe deasupra, nota de plată ar fi și mult peste puterile bugetului. Și uite-așa, de la o zi la alta, cel mai bogat sector din București a căpătat noi și împuțite (pardon!) forme de relief: dâmburi, dealuri, munțișori de gunoaie. Bine că e iarnă și mirosul e mai degrabă la hibernat.

În ceea ce s-a transformat rapid din „Criza Gunoaielor” în „Războiul Gunoaielor”, una dintre cele mai recente acțiuni ale Primăriei Sectorului 1 anunță, prin vocea primarului Clotilde Armand, că a cerut refacturarea serviciilor de salubritate.

O poveste cu „gunoaie ascunse sub preș”

Anunțul Primăriei Sectorului 1: ”Am solicitat Companiei Romprest refacturarea serviciilor prestate pentru a intra în legalitate. Primarul Sectorului 1 a cerut în scris prestatorului serviciului de salubritate refacturarea serviciilor prestate de companie în ultima perioadă. Solicitarea vine ca urmare a neregulilor constatate în Nota de raport nr. 37031/04.12.2020 a Poliției Locale Sector 1. Având în vedere neregulile consemnate în nota de raport, edilul Clotilde Armand a solicitat prestatorului de salubritate să verifice în mod riguros serviciile facturate pornind de la constatările Poliției Locale, să storneze factura nr. 5-0002854/16.11.2020 și să refactureze sumele în concordanță cu serviciile prestate.”
La rândul său, Clotilde Armand spune: „Cetățenii nu merită să fie «victimele» unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare care forțează nota și modifică tarifele după cum dorește și autoritatea locală. Cetățenii își doresc curățenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunității locale, nu pot plăti niște servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situație, însă doar cu respectarea strictă a legii” 

„Alo, Poliția Gunoaielor?”

În toată această harababură extrem de neplăcută și foarte urât mirositoare, tot mai mulți bucureșteni din Sectorul 1 observă o schimbare a „dinamicii gunoiului”: pe străzile lor apar tipuri noi de resturi menajere, gunoaiele pe care ei le aruncă la locurile obișnuite și stabilite își schimbă, brusc, traseul și alte asemenea dubioșenii. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Clotilde Armand vorbește despre o asemenea situație care i-a fost semnalată de doamna Rață, o bucureșteancă din sectorul 1 care i-a scris primarului cum i-a plecat gunoiul la plimbare.

Clotilde Armand a trimis sesizarea către Poliția Locală Sector 1. Polițiștii au început să facă verificări, iar camerele de supraveghere de pe domeniul public vor fi folosite pentru găsirea „nelegiuiților”.
Între timp, Clotilde Armand s-a supărat și pe Nicușor Dan, căruia îi cere „să nu mai complice lucrurile” în tot acest haos. „Am ascultat declarațiile Primarului General privind situația gunoaielor din Sectorului 1. Acum, nu știu dacă actualul primar cunoaște la fel de bine contractul firmei de salubrizare cu Primăria Sectorului 1… însă apreciez că ne-a oferit o soluție: să plătim facturile emise nelegal de această companie”. Nicușor Dan tocmai spusese că primăria Sectorului 1 trebuie să onoreze contractul în vigoare cu Romprest.
Una peste alta, pare-se că unele lucruri nu se schimbă niciodată: întrebarea „Cine duce gunoiul?” are nesecat potențial de scandal.
Cookies