BAZAR

Articole din Ziarul Financiar, scoase la cererea Elenei Udrea

Pe 10 aprilie 2012, Ziarul Financiar a publicat un articol titrat „Elena Udrea i-a vândut un apartament de 240.000 de euro fondatorului Universităţii Spiru Haret”. Nemulţumit, Tudor Breazu, secretarul personal al Elenei Udrea, i-a cerut Mariei Apostol, PR la ProTV, ca articolul să dispară de pe siteul ZF, povestește jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său, un episod din dosarul Gala Bute, ce vizează modul în care oamenii Elenei Udrea făceau presiuni pentru scoaterea unor articole de pe anumite site-uri.

„Rezolvat”, îi răspunde Maria Apostol. Problema a fost rezolvată. „Dacă-l cauți acum, obții răspunsul: „Eroare 404. Pagina solicitată nu există pe server”, precizează Tolontan.

Articolul a apărut totuși pe Gandul.info și poate fi găsit și astăzi, AICI.

Pe 12 martie 2012, s-a cerut eliminarea unui alt articol. „Iese imediat”, spune Maria Apostol. Breazu a mai insistat: „Plus articolul de la Elena la Angela”. Și a continuat „Revenim la discuția veche că ar trebui să nu reparăm după ce a apărut ci să fim prezenți un pic mai frumos”.

Tudor Breazu i-a cerut Mariei Apostol să nu mai apară materiale negative despre Udrea. „A apărut doar unul, aici nu e nimic de reparat. Ăla cu Elena și Angela va ieși. E ok?”, îi răspunde Maria Apostol.

Pe 1 iunie 2012, la 8:49 PM, Tudor Breazu i-a scris Mariei Apostol despre un articol publicat tot de ZF în care se arăta că „Prinţul Charles participă la promovarea turismului în Carpaţii româneşti”. Titlul e al unui articol din Mediafax, preluat de ZF și cam de toată presa. Ideea articolului era că se schimbase guvernul și noul ministru al turismului, Eduard Hellvig, se întîlnise cu prințul Charles. Breazu i-a cerut Mariei Apostol să modifice textul astfel încât să fie favorizată Elena Udrea „Crezi că ar putea fi modificat? În sensul că EU a fost prima care s-a gîndit la asta, că a avut chiar o întîlnire cu prințul pe acest subiect?”, i-a scris Breazu Mariei Apostol.

Articolul din ZF a rămas neschimbat, spune Tolontan. Știrea a apărut însă modificată, după doleanțele lui Sorin Breazu, pe site-ul B1. „Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Guvernul elaborează o strategie împreună cu Prințul Charles, fiul suveranei Marii Britanii, cu scopul de a promova turismul în Carpați. Colaborarea Ministerului Turismului cu Prinţul Charles a început însă încă de anul trecut, atunci când fostul ministru Elena Udrea s-a întâlnit cu Prințul de Wales la reședința sa oficială de la Londra. Cu această ocazie, Elena Udrea a discutat pentru prima oară cu prinţul despre planurile de promovare a turismului românesc”, arată știrea de pe B1. 

Sursa: paginademedia.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button