ȘTIRI

Artă @ Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe #2

Secţiunea OFF

ARTĂ, de Yasmina Reze
Cu: Alex Călin, Valentin Florea, Idris Clate

Traducerea: Violeta Popa
Coordonat de prof. asoc.dr. Alexandru Jitea
Durata: 1h 15min
Rezervări: Teatrul Luni de la Green Hours: Calea Victoriei nr. 120 / 0788 452 485 /teatru@greenhours.ro

Spectacolul „Artă” ne prezintă efectul cataclismic pe care cumpărarea unui tablou abstract foarte scump îl are asupra a trei prieteni: Marc, Serge şi Yvan. Dezbaterea estetică a valorii tabloului alb îi va implica pe cei trei într-un conflict care riscă să distrugă o prietenie de-o viață. La primul nivel, piesa pune în discuție sistemul de valori al artei contemporane, comparativ cu cele clasice, dar ceea ce captivează în”Artă” dincolo de discursurile inteligente și cu umor, este tocmai complexitatea și dinamica puterii în prietenie, cu subtilele ei răsturnări psihologice și emoționale.

 
Maratonul Teatrului Independent adună 43 de spectacole de teatru din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Tg. Mureş, Bacău. O selecţie din cele mai bune producţii independente profesioniste şi ale şcolilor de teatru. Maratonul se va desfăşura în 11 spaţii de joc: Godot Cafe-Teatru, Teatrul de Comedie – Sala Nouă, Teatrul Arca din cadrul La Scena, Teatrul Apropo, Teatrul Tabu/Legere Live, unteatru, Teatrul LUNI de la Green Hours, Teatrul În Culise, Club UNITER, Teatrul de Sufragerie şi Sala ArCuB.
 

Cel ce va decide câştigătorii acestei ediţii a Maratonului  – adică juriul „suprem” – este chiar publicul, pe baza voturilor. Se vor organiza zilnic tombole cu premii pentru participanţii la vot.

 

Preţul unui bilet, valabil pentru o singură reprezentaţie, este de 5 lei.

Biletele pot fi procurate  de la teatrele organizatoare. 

Mai multe informaţii despre lista completă a spectacolelor şi programarea acestora pe www.teatrul.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button