Art Safari se deschide special de 8 Martie. Pentru doamne și domnișoare, biletele sunt cu 50% mai ieftine, plus tururi ghidate gratuite

06 mart. 2023
207 afișări
Art Safari se deschide special de 8 Martie. Pentru doamne și domnișoare, biletele sunt cu 50% mai ieftine, plus tururi ghidate gratuite
Art Safari se deschide special de 8 Martie. Pentru doamne și domnișoare, biletele sunt cu 50% mai ieftine, plus tururi ghidate gratuite. Sursa foto: Art Safari

Art Safari oferă un cadou tuturor doamnelor și domnișoarelor de 8 Martie cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii și își va deschide porțile într-o zi de miercuri. Acestea vor beneficia de bilete reduse și de tururi ghidate gratuite.

Art Safari va fi deschis pe 8 Martie, iar doamnele și domnișoarele sunt așteptate cu surprize

Art Safari va fi deschis miercuri, 8 Martie, special pentru a sărbători Ziua Femeii. Doamnele și domnișoarele beneficiază de 50% reducere la biletele cumpărate la intrare. Grupurile de 10 persoane vor primi și tururi ghidate gratuite.

Compania Lidl va oferi ciocolată vizitatoarelor ce vor fi prezente miercuri la Art Safari, iar orice posesor al cardului George va beneficia de intrare gratuită.

Muzeul expozițiilor temporare, situat în Centrul Vechi al Capitalei, găzduiește o expoziție dedicată pictorului român Ion Theodorescu-Sion (1882-1939), Maeștrii ai picturii spaniole, Prix Marcel Duchamp – premiu important al Franței și artă Supercontemporană românească, alături de instalații imersive.

Art Safari va avea loc până la data de 14 mai în incinta Palatului Dacia-România, administrat de Muzeul Municipiului București. Acesta se află pe strada Lipscani, nr. 18-20.

Pentru cei care își doresc să vadă expoziția noaptea, Art Safari este deschis în fiecare vineri și sâmbătă, între orele 22:00 și 1:00.

Când ne referim la muzee și lumea artelor, trebuie să ne reamintim de minunatul crez al anticilor, iubitori de frumos, care atunci când se bucurau de succesul operei lor, de la sculptură la poezie, spuneau că au reușit nu prin talentul lor, ci prin îngăduința muzelor, cărora le aparțin deopotrivă creativitatea și puterea înțelegerii.

Și astfel, în amintirea lor avem astăzi muzee, iar artele ne oferă prilejul de a privi într-un mod diferit viața pe care o trăim. Și de aceea, fiecare respirare feminină sau discreta prezență a unei priviri îndepărtate însuflețește o reverență pe care fiecare artizan așteaptă să o facă muzelor sale, a transmis Adrian Majuru, Manager al Muzeului Muncipiului București.

Expoziția dedicată lui Ion Theodorescu-Sion prezintă portrete feminine deosebite

Expoziția „Ion Theodorescu-Sion. O viață de poveste” prezintă portrete feminine deosebite, dar și natură statică ce conține flori și obiecte neașteptate, transmit reprezentanții Art Safari într-un comunicat de presă.

Dr. Elena Olariu, curatoarea expoziției spune despre cine au fost femeile care i-au captat atenția pictorului român:

Au fost muzele pictorului, care a avut un adevărat cult pentru eleganța și expresivitatea siluetelor feminine. În pictura sa cu specific românesc, țărăncile reprezentate par niște zeități ale pădurii sau niște zâne de poveste. Artistul a fost înconjurat permanent și de câteva pictorițe care-l admirau și pe care le-a îndrumat în calitate de profesor și le-a portretizat adeseori.

Putem aminti trei dintre aceste tinere: frumoasa Lucreția Daria, sora primei sale soții, Lola Schmierer Roth (care a studiat apoi la Berlin cu Lovis Corinth) și Elena, a doua soție a artistului, care era de origine din Basarabia, care a devenit și ea pictoriță, expunând la saloanele oficiale din București. Ion Theodorescu-Sion nu avea prejudecăți și considera, pe bună dreptate, că femeile sunt la fel de creative ca bărbații.

Aceasta mai spune că în operele pictorului român sunt prezente și flori, precum trandafiri, crizanteme, bujori, dar și alte obiecte introduse de artist pentru sporirea impactului vizual.

Naturile statice create de acesta sunt complexe, iar culoarea nu lipsește din acestea. În tablourile sale există numeroase flori, dar și obiecte populare, precum icoane, ulcioare, străchini, farfurii ce au fost decorate, linguri, țesături brodate.

Cea mai mare expoziție de artă spaniolă din România, prezentă la Art Safari

Cea mai mare expoziție de artă spaniolă organizată în România, „Maeștrii picturii spaniole. Secolul al XIX-lea și apariția Impresionismului”, reunește portrete ale reginelor și ale unor personalități cunoscute ale vremii, dar și cântărețe, dansatoare, odalisce sau femei simple.

Aceasta este construită în jurul renumitului Joaquín Sorolla (1863-1923), numit și „Maestrul luminii”, curator fiind dr. Helena Alonso.

Vizitatorii pot admira și expoziția „The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, unde curator este Daria de Bauvais, asistată de dr. Lisa Colin. Aceasta expune 6 artiști și 2 duo-uri de pe scena artistică franceză, premiate cu Prix Marcel Duchamp.

Opere ale artiștilor Katinka Bock, Farah Atassi, Tatiana Trouvé, Thu-Van Tran vor fi prezente la Art Safari.

Totodată, expoziția este realizată împreună cu Asociația pentru Difuzarea Internațională a Artei Franceze și Institutul Francez.

Expoziția „Young Blood 2.0. Ce este nou în artă?”, curator Mihai Zgondoiu, pune la dispoziție vizitatorilor arta Supercontemporană, realizată de artiste tinere. În cadrul acesteia vor fi expuse picturi, video art, artă digitală, instalații, obiect și artă textilă.

Art Safari este deschis de joi până duminică, între orele 12:00-21:00.

Tururile de noapte se vor organiza în fiecare vineri și sâmbătă între orele 22:00 și 1:00. Vizitatorii sunt așteptați cu muzică live și prosecco.

Bilete pot fi achiziționate de AICI sau de la intrarea din Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, București.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies