Art Safari sărbătorește săptămâna culturii coreene. Expoziția „Korean Beauty in Poster Art” va putea fi vizitată în perioada 10-16 octombrie

10 oct. 2022
98 Afișari
Art Safari sărbătorește săptămâna culturii coreene. Expoziția „Korean Beauty in Poster Art” va putea fi vizitată în perioada 10-16 octombrie
Art Safari sărbătorește săptămâna culturii coreene. Expoziția „Korean Beauty in Poster Art” va putea fi vizitată în perioada 10-16 octombrie / Sursă foto: Art Safari

Art Safari le-a pregătit bucureștenilor o expoziție specială organizată pentru a celebra „Săptămâna culturii coreene”. În cadrul acesteia vor putea fi admirate creații ale lui Byoung-il Sun.

Art Safari sărbătorește săptămâna culturii coreene

Evenimentul cultural este organizat cu ajutorul Ambasadei Republicii Coreea la București și are scopul de a crește vizibilitatea și interesul oamenii pentru cultura coreeană.

În cadrul expoziției, găzduită în Palatul Dacia-România aflat pe strada Lipscani numărul 18-20, bucureștenii vor putea admira operele create de Byoung-il Sun. Acestea sunt inspirate din Hangul (alfabetul coreean) și din cultura țării.

De asemenea, creatorul lucrărilor va fi și el prezent la Art Safari pentru a se întâlnii cu publicul din România. Byoung-il Sun îi va ghida pe cei prezenți la expoziție printre lucrările ce ascund tradiții coreene.

Expoziția este structurată în trei capitole:

  • „Koreanism: empatie tradițională și materialitate regăsite în cotidian”,
  • „Hangul, devenind o imagine”,
  • „Crearea ierarhiei vizuale”.

În total, aceasta însumează 40 de lucrări de artă.

Evenimente speciale susținute de artistul grafic Byoung-il Sun

În cadrul expoziției „Korean Beauty in Poster Art” vor avea loc două evenimente speciale organizate de Art Safari. Iată care sunt acestea:

  • Curs de design de tricouri: Acesta este dedicat exclusiv studenților de la Arte. Va avea loc în data de 12 octombrie, începând cu orele 10:30.
  • Eveniment de caligrafie Hangul: Acesta va fi deschis publicului Art Safari în data de 13 octombrie, începând cu orele 18:00.

Ambele evenimente vor fi susținute de către artistul grafic Byoung-il Sun, ale cărui lucrări sunt prezentate în cadrul Art Safari.

Ambasadorul Republicii Coreea, Kap-soo Rim a transmis următorul mesaj:

Sperăm ca artistul coreean, împreună cu studenții și publicul român vor colabora, împărtășindu-și spiritul și simțul artistic, întrucât suntem de părere că înțelegerea reciprocă și comunicarea reprezintă baza pentru creșterea vizibilității Coreei în România.

Art Safari poate fi vizitat în perioada 23 septembrie – 11 decembrie 2022, de joi până duminică. Intervalul orar în care se pot vizita expozițiile găzduit aici este 12:00 – 21:00.

De asemenea, în serile de vineri și sâmbătă, între orele 22:00 – 01:00 se organizează Night Tours. În cadrul acestora au loc experiențele vizuale speciale, ce cuprind ghidaj în expoziție, muzică live și prosecco.

În zilele de 14-15 octombrie, tematica Night Tours va fi K-Pop.

Cookies