Art Safari Kids revine cu un program nou pentru copiii cu vârste cuprinse între 7-18 ani. Vor putea participa la ateliere, cursuri și tururi ghidate în lumea artei

07 apr. 2023
146 Afișari
Art Safari Kids revine cu un program nou pentru copiii cu vârste cuprinse între 7-18 ani. Vor putea participa la ateliere, cursuri și tururi ghidate în lumea artei
Art Safari Kids revine cu un program nou pentru copiii cu vârste cuprinse între 7-18 ani. Vor putea participa la ateliere, cursuri și tururi ghidate în lumea artei. Sursa foto: Art Safari

Art Safari Kids se redeschide pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani cu un program nou. Cei mici vor putea participa la ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate în lumea artei pe înțelesul lor.

Copiii pot participa la Art Safari Kids până pe 14 mai

Copiii sunt așteptați să participe în cadrul programului până pe 14 mai, în Palatul Dacia-România de pe strada Lipscani 18-20, de joi până duminică. Întregul program poate fi consultat AICI.

Aceștia vor participa la un tur ghidat prin expozițiile Art Safari pentru a se inspira din lucrările marilor artiști și vor creea arta lor, sub îndrumarea Adrianei Băloiu și a echipei sale de profesioniști.

Temele atelierelor de pictură și desen sunt inspirate din expozițiile din această ediție – „de la artă spaniolă și artă românească semnată de Ion Theodorescu-Sion, până la arta internațională a Premiului Marcel Duchamp și arta Supercontemporană românească”, se arată în comunicatul de presă transmis de Art Safari.

Art Safari Kids susține educația prin artă și cultură a generațiilor foarte tinere. Începem cu un tur prin expozițiile Art Safari, gândit special pentru copii, cât mai interactiv și distractiv. Descoperim culori, forme, texturi, aflăm secretele din spatele operelor. Apoi ne întoarcem rapid în clasă, la atelierele de artă, să punem în aplicare tot ce am învățat.

Este o ocazie minunată de relaxare și de învățare pentru copii, în care iau o pauză de la mediul digital atât de prezent în viața lor și petrec o zi într-un muzeu de artă. Așteptăm copii în număr cât mai mare, atât cu școala, cât și cu părinții. Am adaptat orarul activităților și la programul părinților, pe care îi invităm să viziteze expozițiile cât timp cei mici se distrează cu noi, la atelier, a declarat Maria Munteanu, coordonator programe educaționale Art Safari.

Art Safari Kids își propune să-i încurajeze pe cei mici să interacționeze mai mult cu arta

Un procent de 70% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani stau în fața dispozitivelor online cel puțin 3 ore. Aproape jumătate dintre copii (48%) folosesc gadgeturi timp de 3-5 ore pe zi, conform unui studiu Kaspersky din 2021. Astfel, Art Safari Kids vrea să-i încurajeze pe cei mici să interacționeze mai mult cu arta și să uite pentru câteva ore de tehnologie.

În program sunt incluse atât ateliere de desen și pictură individuale, cât și cursuri intensive de 10 ședințe, în baza unui abonament, fiind destinate în special școlilor.

Un atelier individual costă 120 de lei, durata acestuia fiind de 1 oră.

Un abonament de 10 ședințe (curs intensiv) ajunge la suma de 1.000 de lei și include și tur ghidat Art Safari.

Tururile ghidate în Art Safari sunt incluse în prețul abonamentului de 10 ședințe sau pentru grupele complete de 10 cursanți. Pentru o grupă de 20 de cursanți, profesorul însoțitor va avea acces gratuit în Art Safari.

Orarul activităților pentru grupuri organizate poate fi personalizat în alte zile, la alte ore decât cele din program. Înscrierea în prealabil la ateliere și cursuri este obligatorie. Mai multe detalii pot fi consultate AICI.

Copiii vor afla mai multe despre Brâncuși, Luchian, Tonitza, Grigorescu și Sion

În cadrul atelierelor individuale de pictură, copiii își dezvoltă imaginația și realizează variate compoziții, naturi statice, peisaje, inspirați de stilurile artistice ale vremii în care a lucrat pictorul Ion Theodorescu-Sion.

La atelierele individuale de desen, cei mici își exersează îndemânarea, răbdarea și atenția la detaliu și află tehnici interesante de desen în creion, cărbune sau pastel, inspirați de operele marilor maeștri, precum Leonardo da Vinci sau Albrecht Dürer, mai este menționat în sursa citată.

Copiii își vor putea personaliza diverse obiecte proprii în cadrul atelierelor de pictură pe tricou și vor pleca acasă cu un suvenir creat chiar de ei.

Atelierul „În lumea lui Picasso” îi provoacă pe cei mici să realizeze un portret din imaginație, în stil cubist, inspirat din magnificele lucrări ale lui Pablo Picasso.

Cursurile intensive de pictură (10 ședințe) sunt dedicate marilor pictori români, anume Tonitza, Luchian și Grigorescu.

Copiii vor picta în laviuri în atelierul lui Tonitza, iar în cadrul atelierului dedicat lui Luchian vor învăța cum se pictează florile. În atelierul dedicat lui Grigorescu, aceștia vor picta peisaje.

Toate materialele necesare sunt incluse, iar copiii vor putea pleca acasă cu operele create.

Cursurile intensive de desen (10 ședinţe) se concentrează pe Brâncuși, cel care a reușit să surprindă în opera sa esența lucrurilor:

Întrucât copiii sunt minunați în a surprinde esența pură, aceste ateliere îi vor învăța să deseneze în diverse tehnici, inspirați atât din opera marelui artist Constantin Brâncuși, cât şi a altor maeştri. Astfel, își vor dezvolta inteligența spațial-vizuală, motricitatea fină și spiritul creator.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies