Arșiță în București. ANM a emis cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat

26 iul. 2022
251 Afișari
Arșiță în București. ANM a emis cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat
Arșiță în București. ANM a emis cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Sursa foto: Agerpres

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, valabil marți, în mai multe zone din vestul și sudul României, inclusiv în București, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

 Caniculă în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de tip cod portocaliu de caniculă, valabilă marți, 26 iulie 2022. Fenomenele vizate sunt: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat.

Marți, 26 iulie, în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra temperaturi maxime de 37-40 de grade Celsius, iar temperaturile din timpul nopții nu vor coborî sub 20-22 de grade  Celsius. Astfel, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, potrivit ANM.

Judeţele avertizate de meteorologi, în totalitate, sunt: Arad, Bihor, Satu Mare, Timiş, Dolj, Olt, Teleorman, Călăraşi, Giurgiu și București.

Județeke avertizate de meteorologi, parţial, sunt: Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

Marți, 26 iulie, este caniculă în București, iar temperatura maximă va fi de 36 de grade Celsius și cea minimă va fi de 21 de grade Celsius.

Vremea în țară

Marți, temperaturile maxime din România se vor încadra între 30 și 38 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 8 și 23 de grade Celsius.

La mare, valorile maxime se vor încadra între 28 și 30 de grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 21 și 23 de grade Celsius. Apa mării va avea o temperatură de 23-25 de grade Celsius.

Vremea la munte:

  • Ceahlău: 22 de grade Celsius;
  • Păltiniș: 27 de grade Celsius;
  • Poiana Brașov: 28 de grade Celsius;
  • Predeal: 28 de grade Celsius;
  • Rânca: 25 de grade Celsius;
  • Semenic: 25 de grade Celsius;
  • Sinaia: 26 de grade Celsius;
  • Stâna de Vale: 29 de grade Celsius;
  • Straja: 27 de grade Celsius.

Nu uitați să vă hidratați suficient, iar specialiștii recomandă să nu ieșiți din case dacă nu este urgent.

Cookies