Arpad Paszkany, SUSPECT în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj

de:
19 mai 2016
0 Afișari
Arpad Paszkany, SUSPECT în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj

UPDATE 15.30 Omul de afaceri Arpad Paszkany are calitatea de suspect în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj, anunţă Agerpres.

El a fost audiat, joi, circa o oră și jumătate la sediul DIICOT Cluj, și urmează să mai fie audiat și în zilele următoare.

La ieșirea din sediul DIICOT, Paszkany n-a dorit să spună ce a discutat cu procurorii.

Nu vă pot spune. Am terminat repede„, a declarat Arpad Paszkany, la ieșirea din sediul DIICOT Cluj.

El a ajuns la DIICOT Cluj în jurul orei 13.00 și a declarat jurnaliștilor că nu știe de ce a fost chemat de procurori. Aceleași surse judiciare au declarat că în dosar va fi audiat și omul de afaceri Iuliu Mureșan, care urmează să fie adus la sediul DIICOT la ora 16.00.

Procurorii DIICOT au efectuat joi dimineață 20 de percheziții în locații din București și Cluj-Napoca, între care la clubul de fotbal CFR CLUJ 1907 și la oamenii de afaceri Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare, cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în formă continuată.

Anchetatorii susțin că perioada infracțională este 2008 — 2011, iar perchezițiile au loc la membrii din acea perioadă ai Consiliului de Administrație, contabili și cenzori.

Infracțiunea de delapidare se referă la posibila însușire de bani, respectiv aproape 8,5 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de către persoane din cadrul societății care deține clubul de fotbal, cu atribuții de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcționari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.

Sursele au precizat că faptele ar fi fost comise prin intermediul mai multor entități rezidente și nerezidente (firme off-shore din Cipru și din Seychelles) care au prestat servicii de consultanță și intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activității echipei și altele) ori care au executat debite față de club provenind din cesiuni de creanță suspecte.

Faptele ar fi fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA, au mai arătat sursele.

Cercetările privind infracțiunea de evaziune fiscală se referă la evidențierea în actele contabile ale Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale privind suma totală de aproape 8,5 milioane euro, au explicat sursele citate.

Cookies