O soluție militară propusă de Ciucă partidelor: armistițiul politic pentru a trece Guvernul minoritar

26 oct. 2021
163 Afișari
O soluție militară propusă de Ciucă partidelor: armistițiul politic pentru a trece Guvernul minoritar
O soluție militară propusă de Ciucă partidelor: armistițiul politic pentru a trece Guvernul minoritar

Președintele PNL, Florin Cîţu, a anunțat marţi că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

Florin Cîțu a declarat că PNL vrea un armistițiu, cuvânt folosit în terminologia militară pentru a descrie un acord de încetare a ostilităților din zonele de conflict armat. Documentul care propune armistrițiul politic, care în opina sa oferă stabilitate, a fost trimis partidelor parlamentare.

„Venim cu un element nou care sperăm să deblocheze această situaţie. Azi, premierul desemnat a trimis către lideri un document care reprezintă un armistiţiu prin care toate aceste partide vor susţine acest Guvern minoritar pe perioadă determinată, vom discuta”, a declarat Florin Cîţu.  „Este un armistiţiu pentru o perioadă determinată”, a mai completat premierul interimar.

„Venim cu acest document, îl semnăm toți liderii politici. Dacă liderii politici nici acum nu înțeleg să deblocăm criza, ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a mai spus Cîțu.

Cîțu a afimat că PNL nu are un răspuns în acest sens

„Așteptăm să vedem cum motivează acest refuz. Eu cred în cuvintele acestor lideri, că vor să rezolve criza, avem de gestionat o criză sanitară în România.

Acesta este un armistițiu pentru o perioadă determinată de timp. Este un guvern minoritar, PNL UDMR, îl susținem, vedem care sunt soluțiile”, a subliniat Cîțu.

Premierul interimar a mai spus că dacă acest demers nu merge, PNL va negocia mai departe pentru a face majoritatea.

„PNL a arătat că are maturitatea, este responsabilitatea PSD și USR să arate că ceea ce au spus nu sunt doar vorbe, trebuie să facă și fapte”.

Anunțul făcut de președintele PNL este făcut după ce acesta a discutat într-o ședință restrânsă, în Modrogan cu prim-vicepreședinții PNL și cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Tags:
Cookies