ARHIVA B365

Armistiţiul de la Minsk: Poroşenko, Putin, Hollande şi Merkel, apel la încetarea focului

Grupuri armate au luat drept țintă trupele noastre de 60 de ori cu toate tipurile de arme, inclusiv cu (lansatoare de rachete multiple) Grad”, a declarat Anatoli Stelmah, care a precizat că orașul strategic Debalțeve este ‘cel mai fierbinte’ loc de la intrarea în vigoarea a armistițiului, la miezul nopții, scrie realitatea.net.

El a adăugat că luptătorii separatiști au încercat în trei rânduri să ocupe satul Ciornukin, situat la cinci kilometri est de Debalțeve, însă au fost respinse de fiecare dată. „Soldații ucraineni nu își folosesc artileria și se mulțumesc doar la a răspunde atacurilor inamicului”, a completat Anatoli Stelmah.

În pofida acestor atacuri, liderii separatiști și autoritățile ucrainene susțin că armistițiul este în general respectat în estul Ucrainei, nicio victimă în rândul civililor sau al combatanților nefiind înregistrată după moartea în bombardamente a doi civili în regiunea Lugansk, imediat după intrarea în vigoarea a acordului de pace la miezul nopții de sâmbătă spre duminică.

Şeful misiunii OSCE a precizat că rebelii din estul Ucrainei au refuzat să le permită observatorilor organizației să ajungă în orașul încercuit Debalțeve. Rebelii au transmis de altfel că armistițiul nu se aplică și în acest oraș, locul celor mai sângeroase lupte în ultimele săptămâni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button