Armata rusă a adus în Ucraina un tren militar blindat. Are cel puțin două vagoane cu tunuri

09 mart. 2022
646 Afișari
Armata rusă a adus în Ucraina un tren militar blindat. Are cel puțin două vagoane cu tunuri
Armata rusă a adus în Ucraina un tren militar blindat. Are cel puțin două vagoane cu tunuri. Sursa foto: Captură YouTube/ BREAKING NEWS UG

Rusia a trimis un tren militar blindat în Ucraina. Acesta are 9 vagoane, dintre care cel puțin două ar avea tunuri. Trenul a fost mutat din Crimeea în reginea Herson din Ucraina.

Armata rusă a adus în Ucraina un tren militar blindat

Trenul a fost filmat de un martor, în timp ce trecea printr-un orășel mic, aflat la o distanță de aproximativ 30 de kilometri de Crimeea (anexată de Rusia).

În videoclipul surprins de martor, se poate vedea că trenul blindat are cel puțin două vagoane cu tunuri.

Trenul militar mai are și două vagoane cu platformă, iar unul dintre acestea pare că transportă un vehicul militar care este învelit.

Și litera „Z” a fost surprinsă pe unele dintre vagoane.

Să fie trenul Baikal?

În februarie 2020, postul de presă de stat rusesc Channel One a difuzat un reportaj despre faimosul tren Baikal – unul dintre cele două trenuri blindate ale armatei ruse.

Din înregistrarea video făcută de martorul ocular nu reiese dacă trenul militar blindat este celebrul Baikal.

Reportajul extins difuzat de Channel One la acea vreme susținea că la bordul trenului există un dispozitiv de bruiaj pentru a-și păstra comunicațiile secrete și pentru a nu-și dezvălui locația. Trenul Baikal este echipat și cu tunuri antiaeriene, are pereți groși de 20 de milimetri.

De asemenea, trenul are și mitraliere, dar și posturi pentru lunetiști. Trenului nu-i lipsesc bucătăria și sala de mese pentru echipaj.

Armata rusă încearcă să înainteze spre Kiev

Statele Unite ale Americii au anunțat marți că o nouă coloană a trupelor ruse înaintează spre capitala Kiev dinspre nord-est, potrivit AFP.

Un înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA atrage atenția că armata rusă încearcă să înainteze spre Kiev și se află la circa 60 de kilometri de capitală.

Ruşii sunt „frustraţi venind din nord”, spune oficialul de la Pentagon. Au avansat spre Kiev foarte greu, iar progresul nu s-a mai văzut de câteva zile din cauza rezistenței ucrainene la care nu se așteptau, dar și din cauza problemelor logistice și de aprovizionare.

Cookies